Export Music

Η σκοτεινή pop συναντά την electronica

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

20/09/2019


__ Χώρος

Gagarin 205

 Λιοσίων 205, Αθήνα


__ Εισιτήρια

Περιορισμένη Προπώληση : 24€ • Προπώληση : 27€ • Ταμείο : 30€

 

Ο Βερολινέζος Sascha Ring, aka Apparat, εμφανίζεται στο Gagarin 205 στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ανήκει στους Moderat, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτή την φορά ο Apparat έρχεται μόνος στην Ελλάδα και ανυπομονούμε για το live του.

Έχοντας ως τόπο καταγωγής το Βερολίνο, άρχισε να πειραματίζεται με την electronica στα τέλη των ‘90s. Το 2001, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, Multifunktionsebene. Μέσα από τα εννιά κομμάτια του άλμπουμ o Apparat έδωσε ξεκάθαρα το φουτουριστικό μουσικό του στίγμα, αναμειγνύοντας ενδιαφέροντα techno beats με ambient στοιχεία και glitchy εφέ. Αντίστοιχη αισθητική συναντά κανείς και στις επόμενες δύο κυκλοφορίες του, το Tttrial And Eror Mini (2002) και το Duplex (2003). Και οι τρεις κυκλοφορίες έγιναν μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής Shitkatapult, την οποία πλέον διαχειρίζεται ο ίδιος ο Ring.

Το 2005 έκανε μια σημαντική στροφή στον ήχο του, χαρίζοντας στο κοινό του το άλμπουμ Siliziu με το Pitchfork να κάνει λόγο για «ένα άλμπουμ που ακούγεται σαν μία εκτεταμένη σύνθεση».

Τα επόμενα χρόνια, και παράλληλα με τη συνεργασία του με τους Modeselektor ως Moderat, εκτός από την προσωπική του δισκογραφία γράφει μουσική για ταινίες και σειρές. (Dark, Breaking Bad, Annihilation).

Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατό του άλμπουμ, το LP5. Πρόκειται ίσως για την πιο minimal δουλειά του. Μέσα από τα δέκα κομμάτια του δίσκου ο Apparat μάς χαρίζει έναν «οργανικό» δίσκο που στέκεται άψογα και επί σκηνής, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

EXPORT MUSIC