Μη νιώθεις ένοχος και μην είσαι «mood wrecker»

 
OPINIONS

Είμαι 17 χρονών και μπορεί να μην διαθέτω την εμπειρία και τις γνώσεις στη μουσική όπως η Κάφκα ή ο Κανελλόπουλος αλλά έχω ένα κοινό, μαζί τους: το πάθος για τη μουσική.

Α ΤΗ

Αυτό που δεν έχουν οι μεγάλοι όμως και έχουμε όλοι εμείς οι νέοι, είναι την ευκαιρία να βλέπουμε και να ζούμε από μέσα το νέο κύμα της ελληνικής ραπ. Ξέρω ότι μπορεί να είσαι πολύ μπερδεμένος από το «μπαμ» που έγινε ξαφνικά με τον Sin Boy, τον Snik, τον FY, τους above the hood. Κι εγώ ήμουν. Για αρκετό καιρό ήμουν από εκείνους που σε κάθε party ή μάζωξη με το που έπαιζε ένα τέτοιο κομμάτι ξενέρωνα και κατέβαζα μούτρα. Σίγουρα αν ακούς rock, punk rock, alternative κτλ το έχεις κάνει αυτό κι εσύ ή το κάνεις ακόμα. Ε, λοιπόν, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Όμως συνειδητοποίησα πια ότι δεν έχει τόσο νόημα αυτό, γιατί στην τελική έτσι βλάπτεις μόνο τον εαυτό σου και δεν περνάς καλά. Κομμάτια όπως το Μama ή το Caliente είναι εφήμερα. Βγαίνουν, τα ακούνε όλοι συνέχεια, τα «καίνε» στα party και παντού και μετά από ένα διάστημα ξεχνιούνται. Θυμάμαι ακόμα εποχές που συνέβαινε αυτό με τραγούδια του TUS ή και πιο πρόσφατα, θυμήσου πόσες φορές άκουσες το Medusa του SNIK πέρσι; Αμέτρητες. Φέτος θα το ακούσεις μόνο αν ο Dj δεν έχει τι άλλο να βάλει.

Όλοι αυτοί οι Έλληνες ραπερ δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς φορείς του συγκεκριμένου μουσικού είδους, όπως είναι ο 2pac, ο Dr. Dre, ο Eminem κτλ ή ακόμα και οι δικοί μας Active Member. Οπότε σου προτείνω να το δεις πιο χαλαρά και να μάθεις να περνάς καλά και να διασκεδάζεις ακόμα κι αν στο club ή στο party παίξει μια λίστα αυτών των τραγουδιών. Κάνε ότι δεν τα ακούς και μην αφήνεις να σε «αγγίζουν» και να σου χαλάνε τη διάθεση. Εσύ πέρνα καλά για τη φάση και όχι για τις μουσικές επιλογές του Dj εκείνη τη στιγμή.

Και αν για μια στιγμή νιώσεις «ένοχοι» την ώρα που χορεύεις με ένα τέτοιο τραγούδι (πολύ λογικό), να σκέφτεσαι ότι έχεις το δικό σου γούστα στη μουσική και έχεις το θάρρος να το πεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει επειδή έχεις τη «μαγκιά» να περνάς καλά με όλα και να μην είσαι «mood wrecker».

Για να προετοιμάζεσαι για όλα αυτά αν είσαι νέος ή για να καταλάβεις καλύτερα για τι μιλάμε αν είσαι λίγο μεγαλύτερος, άκουσε τα 6 πιο γνωστά ελληνικά ραπ τραγούδια.

 

 

 

 

 

 

OPINIONS