«Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο»

 
OPINIONS

Τα πιο «φευγάτα» όνειρα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχαν γίνει πραγματικότητα…

Αφροδίτη Παπακαλού

Εκείνη η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούλιο του 2012, ήταν μια μεγάλη επιθυμία του. Ανταμό, Μπραντουάρντι, Καροτόνε, Κριστόφ, Μπερνάρ Λαβιλιέρ, Νομάντι, Πιλούκα Αρανγκουρέν, Κουατουόρ Στίβενς, Γιόζεπ Τέρο και Έλληνες συνάδελφοί του θα βρίσκονταν μαζί του επί σκηνής, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο δίσκο του «Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο». Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας την είχε χαρεί εκείνη τη συναυλία. Άλλωστε, την είχε χαρακτηρίσει ως «φευγάτο» όνειρο.

Από τους «P.L.J. Band» μέχρι τους «Τερμίτες» και μετά στη δική του πορεία που μόνο μοναχική δεν θα μπορούσε χαρακτηριστεί, από τη σύμπραξή του με τον Διονύση Τσακνή, τον Γιώργο Νταλάρα και σχεδόν με όλο το ελληνικό τραγούδι, μέχρι την τελευταία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ως τραγουδοποιός και ως ερμηνευτής άφησε το στίγμα του σχεδόν σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής καλύπτοντας τον χώρο από τη μπαλάντα μέχρι το λαϊκό τραγούδι.

Από εκείνον κρατάμε και τις ιστορίες που είχε να διηγηθεί μέσα από τα τραγούδια του που ακουμπούσαν στην καρδιά μας καθώς και την αγάπη του για την Ιταλική μουσική σκηνή καθώς όπως είχε πει «ζήλευε» τα τραγούδια της.

Η είδηση ήρθε ξαφνικά. Άλλωστε έτσι γίνονται αυτά. Άραγε το διάλλειμα θα κρατήσει δυο ζωές;

«…Πήγαινε με όπου θες / μακριά απ’ το σκοτάδι / άναψε μου φωτιές κάνε στάχτη τον Άδη…»

 

OPINIONS