Export Music

Οι «πάπες» του EBM εισβάλλουν στο Temple

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

18/01/2020


__ Χώρος

Temple Athens

 Ιάκχου 17


__ Εισιτήρια

Limited: 25 ευρώ, Presale: 28 ευρώ

 

Οι ιστορικοί Nitzer Ebb στην Αθήνα για μια συναυλία σκληρής ηλεκτρονικής μουσικής στις 18 Ιανουαρίου.

Με καριέρα που αρχίζει το 1982, κολλητηλίκια με τους Depeche Mode, και το όνομά τους να ξεπροβάλλει σε κάθε definitive λίστα συγκροτημάτων της industrial και ΕΒΜ, οι Βρετανοί Nitzer Ebb έχουν καταφέρει να παραμένουν στο προσκήνιο μέχρι σήμερα και να συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την ηλεκτρονική μουσική.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Έσσεξ από τους σχολικούς φίλους Douglas McCarthy, Vaughn «Bon» Harris και David Gooday.

Βρίσκοντας τις επιρροές τους στην τότε post-punk σκηνή (Siouxsie and the Banshees, Killing Joke, Bauhaus) και τις ρίζες τους στην πρώτη electropop σκηνή, δημιουργούν την Power of Voice Communications αφού γνωρίζουν τον παραγωγό τους Phil Harding και κυκλοφορούν το ντεμπούτο single τους «Isn’t it Funny How Your Body Works?».

Η διεθνής αναγνώριση έρχεται αφού υπογράφουν στη Mute το 1986 και την κυκλοφορία του ντεμπούτου lp τους «That Total Age», όπου συμπυκνώνει την ουσία του σχήματος και σε δεύτερο σκέλος το 1989 με το παγκόσμιο tour των συντοπίτων τους Depeche Mode όπου τους ακολουθούν ως main guests.

Με άλλα 4 full-lenth πριν διαλυθούν το 1995 και το Industrial Complex να βγαίνει το 2010 αφού επανασυνδεθούν το 2006 και πολλά EP και singles ενδιάμεσα οι Nitzer Ebb έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα live που αναμένεται να είναι ιστορικό.

Πόρτες: 20:00

EXPORT MUSIC