To Hρώδειο δεν «τρόμαξε» τους Archive

 
REVIEWS

To βρετανικό συγκρότημα «βάρεσε» δυνατά στην συναυλία της Παρασκευής. Και μπράβο του!

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Το Ηρώδειο είναι ένας χώρος που η ιστορία του και το «βάρος» των αιώνων που κουβαλάει μπορούν εύκολα να «λυγίσουν» έναν καλλιτέχνη και να τον κάνουν να υποχωρήσει από το δέος.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τους Archive χθες το βράδυ, καθώς η βρετανική μπάντα, όχι μόνο δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το χώρο, αλλά, αντιθέτως, αξιοποίησε την εξαιρετική ηχητική του Ηρωδείου για να μας δώσει μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές συναυλίες της. 

(Photo: loaded.gr)

Από το σχεδόν δεκάλεπτο εισαγωγικό drone και το three-song-killer-punch της έναρξης («You make me feel», «Fuck U» και «Pills»), ως το βροντοσαυρικής διάρκειας και κατακλυσμικής έντασης φινάλε –σχεδόν δυόμιση ώρες μετά- με το «Again», οι Archive ξετρέλαναν το κοινό που είχε από νωρίς σπεύσει το αρχαίο θέατρο με το νευρικό και δυναμικό μείγμα trip hop, electronica, prog rock, ψυχεδέλειας και καμιάς δεκαριάς άλλων μουσικών ρευμάτων που το συγκρότημα έχει ενσωματώσει στον ήχο του.

Η εννεαμελής μπάντα φρόντισε να μη μειώσει καθόλου στη διάρκεια της συναυλίας την ένταση, ακόμα κι όταν ο ρυθμός έπεφτε (όπως συνέβη μετά το centerpiece της συναυλίας, μιας εκρηκτικής εκτέλεσης του «Finding it so hard»), ενώ ο κόσμος ήταν προφανές ότι αν μπορούσε, θα χόρευε όρθιος σε όλη της διάρκεια της συναυλίας. 

Τελικά, η Ελλάδα αρέσει στους Archive και οι Archive αρέσουν στην Ελλάδα. 

Υ.Γ.: Note to self, να βρω ένα από τα ωραία μαύρα πουκάμισα με το «25» (όσα και τα χρόνια ζωής των Archive) κεντημένο στο μανίκι που φορούσαν οι μουσικοί του συγκροτήματος…

(photos credit: Antonis Villiotis)

REVIEWS