«Διαλύεται» σιγά σιγά η «Γλυκιά Συμμορία»

Λίγoυς μήνες μετά τον θάνατο του Τάκη Μόσχου, άλλο ένα «μέλος» της «Γλυκιάς Συμμορίας», ο Τάκης Σπυριδάκης, έφυγε από τη ζωή...

BREAKING
 

Λίγoυς μήνες μετά τον θάνατο του Τάκη Μόσχου, άλλο ένα «μέλος» της «Γλυκιάς Συμμορίας», ο Τάκης Σπυριδάκης, έφυγε από τη ζωή...

...νικημένος από τον καρκίνο στα 61 του χρόνια.  

Από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Νίκου Νικολαϊδη (συνεργάστηκε μαζί του στην ερμητική Πρωινή Περίπολο και στη Γλυκιά Συμμορία), ο Τάκης Σπυριδάκης αποτέλεσε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του κινηματογράφου και το θεάτρου και παρότι ο ίδιος λάτρευε την jazz σχεδόν δικαιωματικά απέκτησε τον τίτλο του πιο «ροκ» Έλληνα ηθοποιού.

Ο Τάκης Σπυριδάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία» (1983), ενώ ένα χρόνο μετά υποδύθηκε τον θρυλικό Μπαλούρδο στην ταινία «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη.

Από την σπαρταριστή περσόνα του «Προέδρου» σε διαφημιστική καμπάνια, μέχρι την τελευταία του παράσταση ««Άγριος Σπόρος» του Τσίρου σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Θέατρο Επί Κολωνώ, ο Τάκης Σπυριδάκης εμπότιζε πάντα τους χαρακτήρες που υποδυόταν με μια εντελώς προσωπική «μαγκιά» και στυλ.

Απόφοιτος  της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, είχε συμμετάσχει συνολικά σε 13 ταινίες, ενώ το 1994 έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία «Ο Κήπος του Θεού» η οποία και τιμήθηκε με επτά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

BREAKING MUSIC