Classical & Opera

Ένα σπάνιο ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

22/10/2019


__ Χώρος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74


__ Εισιτήρια

€25, €15 και €10, μειωμένα €5

 

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου η Magdalena Kožená και ο Sir Simon Rattle έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ.

Η Τσέχα mezzo-soprano Magdalena Kožená και ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου Sir Simon Rattle, σύντροφοι στη ζωή αλλά και στην τέχνη, εμφανίζονται σε μια από τις σπάνιες φορές που o Rattle συνοδεύει την Kožená παίρνοντας θέση στο πιάνο. Στην εμφάνισή τους στο ΚΠΙΣΝ, η μουσική παράδοση της Τσεχίας, πατρίδας της Kožená, αφομοιώνεται και λειτουργεί ως αντίστιξη στην οδύνη της Οφηλίας του Σαίξπηρ.

Η βραδιά ανοίγει με την τελευταία σύνθεση που ολοκλήρωσε ο Ernest Chausson και συνεχίζει συμπεριλαμβάνοντας κομμάτια των Stravinsky, Ravel, R. Strauss και Brahms φτάνοντας μέχρι και τα διαχρονικά «Τραγούδια που μου έμαθε η μητέρα μου» του Antonín Leopold Dvořák, σε μια ενορχήστρωση, ειδικά για αυτή την περίσταση, του Βρετανού συνθέτη και μαέστρου Duncan Ward. Το ντουέτο θα παρουσιάσει και τα ακαταμάχητα «Říkadla», τραγούδια του Τσέχου συνθέτη Leoš Janáček, σε σπάνια ενορχήστρωση για φωνή, πιάνο και κλαρινέτο.

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια: SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), και ΕΔΩ:

CLASSICAL & OPERA