Πήγαμε, είδαμε: οι συμπαντικοί Villagers Of Ioannina City

 
REVIEWS

Με τη χθεσινή του συναυλία (αλλά και το νέο του άλμπουμ) το συγκρότημα δείχνει να αλλάζει επίπεδο.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Γιατί χθες στο κατάμεστο θέατρο Βράχων οι VIC το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα. Τόσο με τη μουσική τους όσο και με την εμφάνισή τους.

Θέλουν να αλλάξουν επίπεδο. Κυκλοφορούν λοιπόν την Παρασκευή το «Age of Aquarius» (ακούστε το ΕΔΩ ολόκληρο) διαφοροποιώντας τον ήχο τους και βάζοντας, κατά κάποιο τρόπο στην άκρη, το ηπειρώτικο. Και δίνουν καπάκι μία συναυλία που έμοιαζε και ήταν υπερπαραγωγή.

Video wall από πίσω, σούπερ light show, ψυχεδελικά σχέδια και ατόφιος ήχος να ισορροπεί ανάμεσα στο stoner και το post. Μία μεγάλη συναυλία με όλο το γκρουπ επί σκηνής σε φόρμα και επιπλέον γυναικεία φωνητικά στο background (τρία κορίτσια). Το πιο απαιτητικό τους live έως τώρα. Και το διαβατήριό τους για να προχωρήσουν μπροστά που λέω στην αρχή.

Κατά τ΄ άλλα, τα γνωστά που συναντάμε στις συναυλίες των Villagers Of Ioannina City. Χορός, τραγούδι, «χτύπημα», συνθήματα, πανικός.

Το θέατρο Βράχων σχεδόν sold out όπως σας είπα, απλώς διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το πόσο άρεσαν στον κόσμο. Διότι, άκουσα διάφορα φεύγοντας. Εζησαν ένα διαφορετικό -σχετικά- συγκρότημα. Και το είδαν ξαφνικά νομίζω. Δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την post-ια που άκουσαν. Και για την υποχώρηση των κλαρίνων. Ο χρόνος θα δείξει. Το σίγουρο είναι όμως ένα: το συγκρότημα εξελίσσεται. Και αυτό είναι που μετράει.

REVIEWS