Classical & Opera

Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

14/10/2019


__ Χώρος

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήν


__ Εισιτήρια

Ελεύθερη Είσοδος - Απαραίτητη η κράτηση θέσης

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζει στις 14 Οκτωβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ένα αφιέρωμα στο Νίκο Σκαλκώτα.

αγαπητό στο κοινό, Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, που στον ένατο χρόνο λειτουργίας του διανύει περίοδο ωριμότητας. Στον πυρήνα της συναυλίας βρίσκεται το αριστουργηματικό, όσο και δημοφιλές, Τρίτο Κουαρτέτο του Ν. Σκαλκώτα, στο οποίο, χρησιμοποιώντας τη δύσκολη δωδεκαφθογγική γλώσσα, παράγει με αριστοτεχνικό τρόπο μουσική ευαίσθητη, γεμάτη ηχοχρώματα.

Το έργο, πλαισιώνεται από δύο δημιουργίες νεότερων συνθετών, το La Folia του Σ. Παπάνα, που με δεξιοτεχνία αναδημιουργεί την πασίγνωστη φόρμα της μπαρόκ μουσικής και το δυναμικό Κουαρτέτο του Μ. Θεοδωράκη, Μάζα. Στο πρόγραμμα, δύο ακόμα δημιουργίες σε μεταγραφές του Ν. Σκαλκώτα για κουαρτέτο εγχόρδων. Η λαοφιλής μελωδία Ο Γερο- Δήμος του Π. Καρρέρ και οι δικοί του Πέντε Ελληνικοί Χοροί. 

Ώρα έναρξης: 18:30

17:00 Ξενάγηση σε τμήματα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου για περιορισμένο αριθμό ατόμων.Απαραίτητη η κράτηση στο σύνδεσμο: https://forms.gle/vfpMxWF3f3YCuMEk8

Η είσοδος και η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο σύνδεσμο: https://forms.gle/ERxwMmnUDr7tmuj18

CLASSICAL & OPERA