Import Music

Τα μυστικά της Patari Records - A Showcase

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

25/10/2019


__ Χώρος

An club

 Σολωμού 13, Εξάρχεια


__ Εισιτήρια

6 ευρώ

 

To AN Club φιλοξενεί μπάντες της ανεξάρτητης εταιρείας που απέκτησε υπόσταση στο πατάρι ενός παλιού εργοστασίου παπουτσιών την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Η Patari Records είναι ένα ανεξάρτητο μουσικό label που αποτελείται από μουσικούς, ηχολήπτες και παραγωγούς. Μέσα από το πατάρι ενός πρώην εργοστασίου παπουτσιών, γεννήθηκε με σκοπό τη κυκλοφορία του υλικού των συγκροτημάτων που το απαρτίζουν.

Το πατάρι είναι ένας χώρος συναναστροφής και αράγματος, προβάδικο, στούντιο ηχογράφησεων και χώρος διεξαγωγής εκδηλώσεων.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο η κάθε μπάντα θα μπορεί να κυκλοφορήσει το υλικό της θέτοντας τους δικούς της κανόνες και αισθητική, και μιας πλατφόρμας επικοινωνίας καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας.

Μέσα από το πρώτο αυτό Showcase επιχειρείται να επικοινωνηθεί ένα μέρος από ό,τι συμβαίνει στις σκοτεινές γωνίες του εργοστασίου. Παίζουν:

ΝΟΜΟΣ 751 (Special Guest)

Οι ΝΟΜΟΣ 751 αποτελούνται από τους Bilias (bass, vocals), George (guitar, organ, vocals) και Sanja (monosynth, organ, vocals). Είναι κατά της ροκ μυθολογίας, των νεκρών ειδώλων των ηρώων της κιθάρας, των πολλών ενισχυτών Marshal, των δερμάτινων παντελονιών, της πόζας και της λατρείας των σταρ και αγαπούν τα echo της μαγνητοταινίας, το να κάνουν θόρυβο και να μιξάρουν άσχημα τα κομμάτια τους σε συναυλίες.

ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ

Ένα από τα χειρότερα ναυάγια στη νεότερη ελληνική ιστορία, έγινε τη νύχτα της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου 1966 κοντά στη νησίδα Φαλκονέρα του Μυρτώου Πελάγους. Περίπου στις 2 π.μ, βυθίστηκε το Ε/Γ - Ο/Γ ''Ηράκλειον'', που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά –Πειραιάς, με αποτέλεσμα περισσότερα από 250 άτομα να χάσουν την ζωή τους. Η Φαλκονέρα είναι επίσης ένα μυστηριώδες ροκ ν ρολ σχήμα, συγκροτούμενο απο μυστηριώδεις περσόνες και αποτελεί ενα love letter στο ελληνικό ‘80s πανκ.

LEOPARDO (Extra Special Guest) – Switzerland

Οι Leopardo είναι μια μπάντα από την Ελβετία που μόλις κυκλοφόρησε το νέο δίσκο της "Is It An Easy Life ?". Επηρεασμένοι από κλασσικούς όπως ο Syd Barrett, οι Velvet Underground και οι Country Teasers, οι Leopardo μιξάρουν την τρυφερότητα των ψυχεδελικών ερωτικών τραγουδιών με την ωμότητα του lo-fi punk.

TREEP

Treep είναι κάτι μεταξύ ταξιδιού (trip) και ανατριχίλας (creep).  Σαν ιδέα δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελείται από τρία μελη με στόχο την σύγκρουση των επιρροών αυτων, κάτι μεταξύ των εγχώριων αγγλόφωνων post-punk συγκροτημάτων των προηγούμενων δεκαετιών με μια γεύση από noise στοιχεία. Ο χώρος αναφοράς τους ειναι ενα παλιό πατάρι εργοστασίου παπουτσιών. Περιτριγυρισμένοι από παλιά μαγνητόφωνα και ταινίες σε κατάσταση αποσύνθεσης, συνομωτούν τις καινούργιες μελωδίες που θα αυθυποβάλουν αθώα μυαλά στο να δεχτούν την παράνοια τους σαν μουσική.

PRIMO BAKE

Οι Primo Bake είναι μια μουσική συνταγή: πρώτα ρίχνουν τη βουτυράτη κιθάρα χαμηλών λιπαρών σε ένα μπολ. Μετά σπάνε την 99% μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε έντονες πορτοκαλιές αρμονίες και μερικές μαλακές κρεμώδεις μελωδίες. Βάλτε το μείγμα σας στο μίξερ και χτυπήστε το στη Μέγιστη Ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ψήνεται στους 420 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά και… ιδού, ένα νοστιμότατο Primo Bake.

IMPORT MUSIC