Export Music

Οι Föllakzoid ζωντανά στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

23/10/2019


__ Χώρος

Temple Athens

 Ιάκχου 17


__ Εισιτήρια

Προπώληση: 15€, Ταμείο: 18€

 

Το psych pop συγκρότημα από το Santiago της Χιλής, έρχεται την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο Temple.

Οι Föllakzoid είναι ο μπασίστας / τραγουδιστής Juan Pablo Rodrigues, ο synth player Alfredo Thiermann και ο drummer Diego Lorca. Οι τρεις τους γνωρίστηκαν στην παιδική τους ηλικία και ξεκίνησαν να παίζουν μαζί επισήμως το 2008. Στην πρώτη τους πρόβα, επιδόθηκαν σε ένα δίωρο αυτοσχεδιαστικό τζαμάρισμα κι έτσι, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της σύμπραξής τους ανέπτυξαν μία εξάρτηση από τον αυτοσχεδιασμό, που τελικά αποτέλεσε και το κεντρικό χαρακτηριστικό των ζωντανών εμφανίσεών τους.

Το 2009, προσθέτοντας τον κιθαρίστα Domingo Garcia-Huidobro στην σύνθεση του σχήματος, ίδρυσαν την BYM (Blow Your Mind) που εκτός από το record label που κυκλοφόρησε το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα σε μορφή κασέτας, αποτέλεσε και το όνομα του studio, στο οποίο οι ίδιοι επιδίδονταν στα ατελείωτα τζαμαρίσματά τους.

Τα επόμενα δύο χρόνια, η μπάντα εργάστηκε με ιδιαίτερη προσήλωση πάνω στο μεγάλης διάρκειας, ομώνυμο EP της, που περιείχε δύο τραγούδια και κυκλοφόρησε το 2011 από την Sacred Bones (επίσης εταιρεία των Moon Duo, Psychic Ills, Crystal Stilts, Zola Jesus και άλλων), όπως και ο διάδοχός του το 2013, υπό τον τίτλο “II”.

Οι Föllakzoid είναι ένα από τα ελάχιστα σχήματα του ήχου τους στην Χιλή, αλλά έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο παγκόσμιο ψυχεδελικό και krautrock στερέωμα, χάρη στην αξιοθαύμαστη προσήλωσή τους στον αυτοσχεδιασμό, τον vintage εξοπλισμό, αλλά και τις μοναδικές συνεργασίες τους, όπως αυτή με τον Lee Ranaldo των Sonic Youth, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Χιλή.

Για την κυκλοφορία του τέταρτου LP τους με την ονομασία “I”, ξαναβγαίνουν στο δρόμο για ένα extended tour και καταλήγουν στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας στις 23 Οκτωβρίου για μία βραδιά γεμάτη από beats, χορό και ποικίλα ηχοχρώματα.

Πόρτες: 21:00

EXPORT MUSIC