Πήγαμε, είδαμε και πήραμε μια πρώτη γεύση από την «Οδό Λυσίου»

Μια νέα μουσική σκηνή που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι του χειμώνα και όχι μόνο, ανοίγει τις πόρτες της στις 18 Οκτωβρίου.

BREAKING
 

Μια νέα μουσική σκηνή που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι του χειμώνα και όχι μόνο, ανοίγει τις πόρτες της στις 18 Οκτωβρίου.

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Το βράδυ της Τρίτης, λίγες ημέρες προτού ανοίξει και επισήμως η «Οδός Λυσίου», βρεθήκαμε στην Πλάκα προκειμένου να γνωρίσουμε τη νέα μουσική σκηνή. Κάποιοι θα θυμούνται ότι στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν η «Μνησικλέους», ενώ στα χρόνια του ’60 ο ιστορικός αυτός χώρος ήταν γνωστός ως «Μοστρού» από τον οποίο είχαν περάσει σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και η κοσμική Αθήνα.

Από φέτος λοιπόν, στην οδό Λυσίου 22 σε αυτόν το γραφικό δρόμο, στήνεται ένα νέο μουσικό στέκι. Πρόκειται για ένα χώρο άνετο, σύγχρονο αλλά ταυτόχρονα και «ζεστό» όπως θα ταίριαζε σε μια μουσική σκηνή στην Πλάκα.

Η αίθουσα είναι αρκετά μεγάλη και χαμηλοτάβανη και ως εκ τούτου ο εξώστης βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που έχουμε συνηθίσει σε άλλα νυχτερινά κέντρα. Περιμετρικά του χώρου υπάρχουν καναπέδες, ωστόσο κυριαρχούν τα κλασικά τραπεζάκια - οι σκαλιστές βάσεις τους θα μπορούσαν να προέρχονται από παλιές ραπτομηχανές, με άνετες καρέκλες.

Η «Οδός Λυσίου» ανοίγει στις 25 Οκτωβρίου με μια νέα House Band όπου θα παίζει κάθε Παρασκευή διασκευές έντεχνων, ροκ και τζαζ τραγουδιών παρέα με special guests ( στην έναρξη θα υποδεχθούν τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και τον Christian Ronig) και μία μέρα μετά ανεβαίνουν στη σκηνή ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Διονύσης Τσακνής, η Ελένη Δήμου και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η αγαπημένη τετράδα λίγο πριν την πρεμιέρα της έκανε ένα διάλειμμα και μας υποδέχθηκε παρουσιάζοντάς μας ένα πολύ μικρό μέρος του προγράμματος. Σαν μια ανοιχτή πρόβα. Εννοείται ότι οι ατάκες και τα γέλια έδιναν και έπαιρναν ανάμεσα στους τέσσερις.

Ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε όταν παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα, ωστόσο, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι τέσσερίς τους φαίνεται να «δένουν» επί σκηνής ενώ οι υπεύθυνοι του χώρου δείχνουν να έχουν πολλά σχέδια ακόμα.

Και κάτι πολύ σημαντικό: Φέτος φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη χρονιά που θα εφαρμοστεί (;) ο αντικαπνιστικός νόμος. Στα τραπέζια δεν υπήρχαν τασάκια και κανείς δεν κάπνισε μέσα στην αίθουσα. Για να δούμε εάν αυτό θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα…

BREAKING MUSIC