Import Music

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα είναι ο λαϊκός τραγουδιστής στο Άξιον Εστί.

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

23/11/2019


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) ● 12 € ● 18 € ● 25 € ● 28 € ● 30 € ● 35 €

 

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής το σπουδαίο έργο.

Τον Αλκίνοο Ιωναννίδη θα συνοδεύσουν οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος στο ρόλο του ψάλτη και ο  Δημήτρης Λιγνάδης, στο ρόλο του αφηγητή.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί η συγκλονιστική Τέταρτη Συμφωνία («Los Angeles») του περίφημου εσθονού συνθέτη Arvo Pärt [Άρβο Παιρτ], ένα από τα πιο προβεβλημένα συμφωνικά αριστουργήματα της εποχής μας, με έντονο πολιτικό περιεχόμενο. Το έργο παρουσιάστηκε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου το 2013.

Στο δεύτερο μέρος οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα παρουσιάσουν ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το λαϊκό ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη «Το Άξιον εστί» σε ποίηση του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη.

Συμμετέχουν η Χορωδία του ΕΜΠ που διευθύνουν ο Μιχάλης Οικονόμου και η Αθανασία Κυριακίδου, η Χορωδία «Μελωδοί» υπό τον Γιώργο Ζιάκα και η Λαϊκή ορχήστρα της μουσικής σχολής «Εν χορδαίς και οργάνοις» της Σύρου με μαέστρο τον Αρίστο Βαμβακούση.

Ώρα έναρξης: 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Το πρόγραμμα της βραδιάς με μια ματιά

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Arvo Pärt

Συμφωνία αρ. 4 «Los Angeles»

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη

«Το Άξιον εστί»

Λαϊκό ορατόριο για βαρύτονο, λαϊκό τραγουδιστή, αφηγητή, λαϊκή ορχήστρα,

συμφωνική ορχήστρα και χορωδία

Εισιτήρια ΕΔΩ:

IMPORT MUSIC