Classical & Opera

Orlando furioso, Ο Πέτρος και ο Λύκος και Το καρναβάλι των ζώων στο Μέγαρο Μουσικής

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

12/12/2019


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

Από 9 ευρώ έως 35 ευρώ

 

Mε μια όπερα σε συναυλιακή μορφή και μια χριστουγεννιάτικη συναυλία οι Μουσικοί της Καμεράτας στις 12 και 23 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η Ορχήστρα, πάντοτε υπό τον διεθνούς φήμης μαέστρο Γιώργο Πέτρου– υποδέχεται επί σκηνής ένα εκλεκτό καστ ελλήνων και ξένων μονωδών στη συναυλιακή παρουσίαση σε όργανα εποχής της μπαρόκ όπερας Μαινόμενος Ορλάνδος [Orlando furioso] του Αντόνιο Βιβάλντι. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: Nicholas Tamagna (Ορλάντο), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Αλτσίνα), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Αντζέλικα), Sonja Runje (Μπρανταμάντε), DQ Lee (Ρουτζέρο), Μαρίτα Παπαρίζου (Μεντόρο) και Μάριος Σαραντίδης (Αστόλφο). Το διάσημο λυρικό έργο του σπουδαίου ιταλού συνθέτη ανεβαίνει στο Μέγαρο με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής δίνουν ραντεβού με μικρούς και μεγάλους στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την ίδια ώρα έχοντας στα αναλόγιά τους τρεις αγαπημένες παρτιτούρες: τη Φαντασία πάνω στο τραγούδι “Greensleeves” του Ραλφ Βων-Ουίλλιαμς, Το καρναβάλι των ζώων του Καμίγ Σαιν-Σανς και το μουσικό παραμύθι Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ, με αφηγητή τον Λάκη Λαζόπουλο.

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια ΕΔΩ:

 

CLASSICAL & OPERA