Classical & Opera

Ρεσιτάλ άρπας της Anneleen Lenaerts

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

04/12/2019


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

Από 7 έως 15 ευρώ

 

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

Μια πολυβραβευμένη σολίστ και ένα από τα πιο γοητευτικά μουσικά όργανα. Ένα σπάνιο ρεσιτάλ άρπας, από τη Βελγίδα Anneleen Lenaerts [Αννελέην Λέναρτς]. Μια νεαρή μουσικός με εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία –κορυφαία στη Φιλαρμονική της Βιέννης από τα 23 της, έχοντας κερδίσει ως τότε 23 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς–, σε ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες μεταγραφές που υπογράφει η ίδια, αποδίδοντας τον δικό της μικρό φόρο τιμής στην πολύπλευρη προσωπικότητα της Κλάρας Σούμαν (1819 – 1896), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννησή της.

Στο ρεσιτάλ της Αννελέην Λέναρτς, οι συνθέσεις αυτής της σπουδαίας μορφής του Ρομαντισμού συνδυάζονται με έργα του Ρόμπερτ Σούμαν και του Φραντς Λιστ, δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων του 19ου αιώνα που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην παγκόσμια μουσική ιστορία.

Δεξιοτεχνικές συνθέσεις μεταφέρονται από τα πλήκτρα του πιάνου στις χορδές της άρπας, ενώ τον ρόλο της φωνής ή του όμποε αναλαμβάνει το κλαρινέτο του βραβευμένου σολίστ και διευθυντή ορχήστρας Διονύση Γραμμένου.

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια ΕΔΩ:

CLASSICAL & OPERA