Μία διαφορετική συναυλία απόψε στο Ωδείο Αθηνών

Τα Ριζά (Rizà) συστήνονται συναυλιακά πραγματοποιώντας την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα.

BREAKING
 

Τα Ριζά (Rizà) συστήνονται συναυλιακά πραγματοποιώντας την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Με πυρήνα το υλικό της ομότιτλης πρώτης δισκογραφικής δουλειάς τους («Τα Ριζά»), που κυκλοφόρησε πρόσφατα, θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο από παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς – προερχόμενα κυρίως από νησιά της Ελλάδας: τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια, την Αίγινα, τη Λέσβο, αλλά και τα παράλια της Μικρασίας. Σε μια διαφορετική ανάγνωση, με λιτή ενορχήστρωση και ακουστικό χαρακτήρα, που αντανακλά ένα εύρος ηχητικών -και όχι μόνο- αναφορών.

Ο ήχος τους διαμορφώνεται από τη φωνή του Θεμιστοκλή Καρποδίνη, γνωστού κυρίως από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους ως ηθοποιός και περφόρμερ στις παραστάσεις του Δήμου Αβδελιώδη και των Bijoux de Kant, αλλά και από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με ρεμπέτικα,  «Κοντραμπατζήδες».

Το πιάνο του Κωστή Ζουλιάτη aka Costinho, με προϋπηρεσία σε σχήματα όπως οι Night On Earth & οι Ρεμπετέητορς, με συνεργασίες (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Κώτη κ.ά.) αλλά και σόλο παρουσία στον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση για το θέατρο και το κοντραμπάσο του Πέτρου Λαμπρίδη, με συνεχή δισκογραφική και επι σκηνής πράξη σε πολλά και διαφορετικής φύσεως σχήματα (Ματ σε 2 Υφέσεις, Night On Earth, Johnie Thin Trio, Σοφία Σαρρή, Αθηναϊκή Μαντολινάτα κ.ά.).

Στη συναυλία συμμετέχει ο Κώστας Χρυσόγελος (aka DiaL - Digital Alkemist, μέλος Night On Earth, Thee Holy Strangers, Nightstalker κ.ά.) που έπαιξε τύμπανα και κρουστά στο δίσκο.

Πληροφορίες για την συναυλία ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC