Το Cancao Do Mar το θυμάστε; Θέλετε να το ακούσετε live στη συναυλία της Dulce Pontes; Οι νικητές του διαγωνισμού

Το loaded.gr σας στέλνει στη συναυλία της ντίβας της Μεσογείου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

BREAKING
 

Το loaded.gr σας στέλνει στη συναυλία της ντίβας της Μεσογείου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Η Dulce Pontes γεννήθηκε στο Montijo της Πορτογαλίας. Έγινε τραγουδίστρια ύστερα από τη συμμετοχή της σε ένα διαγωνισμό σε ηλικία 18 ετών. Αργότερα μεταπήδησε στο θέατρο και την τηλεόραση. Μετά τη νίκη της σε έναν εθνικό διαγωνισμό το 1991, επελέγη να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό της Eurovision, όπου και τερμάτισε όγδοη.

Το ντεμπούτο album της «Lusitana» κυκλοφόρησε το 1992. Ο συνδυασμός των fados, που θεωρούνταν τότε ένα ξεπερασμένο μουσικό είδος, με σύγχρονα ακούσματα, ήταν ακαταμάχητος και η Pontes γρήγορα εξελίχθηκε σε μια σημαντική τραγουδίστρια της world.

Ένα από τα πιο γνωστά της τραγούδια, το «Canção do Mar», έχει διασκευαστεί από τη Sarah Brightman (το πασίγνωστο «Harem»), ενώ έχει ντύσει μουσικά και την ταινία «Primal Fear» («Φόβος Ενστίκτου»).

Εκτός από τα Πορτογαλικά, τραγουδά στα Ισπανικά, τα Αγγλικά, τα Αραβικά και τα Ελληνικά. Πολλές είναι και οι συνεργασίες της με αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως με τη Cesaria Evora, τον Andrea Bocceli, τον Caetano Veloso, αλλά και την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Νταλάρα.

Θεωρείται από πολλούς η διάδοχος της Amalia Rodriguez, της μεγάλης «βασίλισσας του fado». Σ’αυτήν αφιερώνει και το album, «O coracao tem tres portas».

Η γνωστή Πορτογαλέζα ερμηνεύτρια Dulce Pontes επιστρέφει στην Αθήνα για να μαγέψει το κοινό σε μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης στις 4 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Αν θέλετε να βρεθείτε στη συναυλία, στέλνετε e-mail στο [email protected] γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τη λέξη Dulce.

Οι νικητές είναι:

Γάζγαλη Ελένη

Θεοδώρα Τουμπέκη

Δημήτρης Γεωργούσης

Γεράσιμος Βουτσινάς

Θανάσης Κρεμασμένος

Πληροφορίες για την συναυλία ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC