Δέκα λόγοι που πρέπει να δείτε live τον Terry Riley

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, ο μινιμαλιστής Terry Riley παίζει μαζί με τον γιο του Gyan Riley.

BREAKING
 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, ο μινιμαλιστής Terry Riley παίζει μαζί με τον γιο του Gyan Riley.

ΕΔΩ οι λεπτομέρειες.

Ο Αντρέας Μαντάς γράφει στο Loaded.gr 10 λόγους για τους οποίους η συναυλία αυτή είναι άχαστη!  

1. Γιατί είναι ένας γίγαντας 85 χρονών με «υπερφυσικές διαστάσεις» (έτσι τον έχουν χαρακτηρίσει) και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τον ξαναδούμε.
2. Είναι ανάμεσα στους τέσσερις συνθέτες του μινιμαλισμού που κατάφεραν να γίνουν γνωστοί στην Αμερική και σε ευρύτερα ακροατήρια. Οι άλλοι τρεις είναι ο Steve Reich, ο Philip Glass και ο La Monte Young.
3. Έχει εμπνεύσει τους The Velvet Underground, Lou Reed, John Cale, The Who, Tangerine Dream, The Soft Machine, Arthur Russell, Kraftwerk, Neu, Stereolab, Robert Fripp, Glenn Branca, Harold Budd κ.ά.
4. Η σύνθεση του, «In C», με τις 53 σύντομες αριθμημένες φράσεις, πέραν του ότι είναι η πρώτη μινιμαλιστική σύνθεση, εξακολουθεί να απασχολεί τους συνθέτες και τους ακροατές.
5. Το «In C» έχει ηχογραφηθεί γύρω στις 35 φορές. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που το διασκεύασαν είναι οι Acid Mothers Temple & the Melting Paraiso U.F.O, οι The Styrenes, οι L'Infonie κ.ά.


6. Η London Sunday Times τον συμπεριέλαβε στη λίστα ως «one of the 1000 makers of the 20th Century».
7. Αν δεν υπήρχε αυτός, ο Pete Townshend δεν θα έγραφε δύο από τα κορυφαία κομμάτια στην ιστορία του rock, τα «Won't Get Fooled Again» και «Baba O'Riley».
8. Δεν θα έβγαινε πιθανότατα ούτε το «Tubular Bells», του Mike Oldfield.
9. Και, μάλλον, ούτε ο David Harrington θα έφτιαχνε τους Kronos Quartet.
10. Στην εμφάνισή του στην Αθήνα θα τον δούμε μαζί με το γιο του, Gyan Riley, όπου θα παρουσιάσουν το «Salome Dances for Peace», που επιλέχθηκε ως το #1 Classical άλμπουμ της χρονιάς από το USA Today και ήταν υποψήφιο για Grammy.

BREAKING MUSIC