Της φυλακής τα σίδερα είναι της μόδας

 
OPINIONS

Μια φορά κι έναν καιρό, ο δικηγόρος του Jay-Z δήλωνε πως ο πελάτης του είναι.. αθώος.

Kafka

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, βρίσκομαι αργά τη νύχτα σε studio στο βορειότερο διαμέρισμα της Nέας Υόρκης. Επικρατεί χαλαρότητα κι ένα σύννεφο θολούρας καθώς έχουν ολοκληρωθεί μ᾽επιτυχία οι τελικές διορθώσεις σ᾽ενα mixtape, όταν ξαφνικά αρχίζουν να βαράνε τα τηλέφωνα. Μέσες άκρες, η παρέα φιτιλιάζει, όλοι στα κάγκελα, πλην της υποφαινόμενης που μαζεύεται στη γωνία της, δίπλα στην εξώπορτα. Ακούω να λένε πως κάποιος Jazzy (..;) έκανε πρακτική εξάσκηση με μαχαίρι επάνω στον Un (..;) ταυτόχρονα όμως ο Jazzy έσπασε κι ένα μπουκάλι βότκας στο κεφάλι του «bro» C-Ray (..;) σ᾽ένα πάρτυ που μόλις έληξε απότομα στο KitKat (..;)

Πολλές οι άγνωστες λέξεις, δεν είχα ιδέα ποιός ήταν ο αἰλουρος ο Jazzy, το μόνο Kit Kat που ήξερα ήταν η σοκολάτα, δεν είχα ξανακούσει τo υποκοριστικό «Un» σε σχέση με κάποιον παραγωγό, πόσο μάλλον τον αδερφό του, τον C-Ray με τη βότκα φορεμένη καπέλο. Το μοναδικό γνωστό όνομα ήταν αυτό της Charli Baltimore για την οποία ειπώθηκε με όλους τους πιθανούς τρόπους και συνδυασμούς πως.. σέρνει καράβια. Γενικώς είχα χαθεί στη μετάφραση της αργκό και του inside joke και δεν ήταν η στιγμή να κάνω λευκές ερωτήσεις.

Την επόμενη μέρα, στα απογευματινά δελτία ειδήσεων, ο δικηγόρος του Jay-Z δήλωνε πως ο πελάτης του είναι... αθώος (σ.σ. τι επάγγελμα και η δικηγορία), δε μαχαίρωσε τον Lance «Un» Rivera στο club Kit Kat, κλπ, κλπ., όσο για τη γνωστή παρέα της προηγούμενης νύχτας  εκσφενδόνιζε Νike Airforce 1, Reebok παππούτσια και μπάλες του μπάσκετ στην οθόνη της τηλεόρασης απο τα πατώματα που είχε γλυστρήσει λόγω υστερικών γέλιων. Άλλες εποχές, άλλες οι γαργάρες ποινές, ίδια ήθη και έθιμα και θυμήθηκα αυτό το περιστατικό συν μια ακόμα, διαφορετική ιστορία μη εξαγοράσιμη σε δολάρια και δόξα που μου είχε διηγηθεί ο θείος μου για τα «μαχαίρια στα κωλομέρια» με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Γενίτσαρη.

Όλα αυτά, ενώ διάβαζα προ λίγων ημερών πως ο 22χρονος Kodak Black, θα κόβει βόλτες στη φυλακή για τα 4 επόμενα χρόνια, αλλά ποιός ξέρει άραγες τον αριθμό των ψηφίων στο δισκογραφικό συμβόλαιο που θα τον περιμένει όταν με το καλό βγει. Μονόδρομος προς τη φήμη ενίοτε, η πορτοκαλί στολή. Κάτι σαν χαϊλίκι με μεγάλη εμπορική αξία. Κάθε γενιά και τα ρίσκα της.

OPINIONS