Classical & Opera

Ρεσιτάλ για δύο πιάνα - τέσσερα χέρια

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

11/12/2019


__ Χώρος

Ωδείο Φίλιππος Νάκας

  Ιπποκράτους 41, Αθήνα


__ Εισιτήρια

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10€ - ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5€

 

Η Στέλλα Κούκου και η Άννυ Μαρκοδημητράκη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Η Στέλλα Κούκου και η Άννυ Μαρκοδημητράκη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μουσική σύμπραξη για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια.

Το μουσικό ταξίδι στο χρόνο ξεκινά από τον Ρώσο –γεωργιανής καταγωγής-- ρομαντικό συνθέτη του 19ου αιώνα Alexander Borodin με μια μεταγραφή των δημοφιλών Πολοβτσιανών Χορών από την ημιτελή όπερα "Prince Igor", την οποία ο Μποροντίν έγραφε για περισσότερα από δέκα χρόνια. Ακολουθεί ο Ρώσος συνθέτης Dmitri Shostakovich με το έργο "Concertino" που έγραψε για τον 16χρονο γιο του, ο οποίος και το πρωτοπαρουσίασε. Το ταξίδι συνεχίζεται περνώντας στον Γάλλο συνθέτη Claude Debussy με την "Petite Suite" και τελειώνει με μία μεταγραφή από την όπερα "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Έλληνα συνθέτη Περικλή Κούκου.

Οι δύο σολίστ είναι απόφοιτες του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας αντίστοιχα και έχουν στο ενεργητικό τους μεταπτυχιακές σπουδές στην École Normale de Musique de Paris και πλούσια δραστηριότητα με ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.

Πρόγραμμα

Α. Borodin: Polovtsian Dances από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ, (Μεταγραφή για δύο πιάνα: Ann Pope) / D. Shostakovich: Concertino για δύο πιάνα / C. Debussy: Petite Suite για τέσσερα χέρια / Π. Κούκος: Σουίτα για δύο πιάνα από την όπερα Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Ώρα 20:30

CLASSICAL & OPERA