Ποιες είναι οι συναυλίες που θα μας βάλουν σε mood εορτών;

Το Loaded.gr επιλέγει για εσάς και σας προτείνει 10 συναυλίες με άρωμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

BREAKING
 

Το Loaded.gr επιλέγει για εσάς και σας προτείνει 10 συναυλίες με άρωμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μέγαρο Μουσικής

Orlando Furioso

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η Καμεράτα, πάντοτε υπό τον διεθνούς φήμης μαέστρο Γιώργο Πέτρου– υποδέχεται επί σκηνής ένα εκλεκτό καστ ελλήνων και ξένων μονωδών στη συναυλιακή παρουσίαση σε όργανα εποχής της μπαρόκ όπερας Μαινόμενος Ορλάνδος [Orlando furioso] του Αντόνιο Βιβάλντι. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: Nicholas Tamagna (Ορλάντο), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Αλτσίνα), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Αντζέλικα), Sonja Runje (Μπρανταμάντε), DQ Lee (Ρουτζέρο), Μαρίτα Παπαρίζου (Μεντόρο) και Μάριος Σαραντίδης (Αστόλφο). Το διάσημο λυρικό έργο του σπουδαίου ιταλού συνθέτη ανεβαίνει με ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΕΔΩ:

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία θα δοθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Συμμετέχουν οι Μυρσίνη Μαργαρίτη σοπράνο, Νάντια Κοντογεώργη μέτζο σοπράνο, Γιάννης Καλύβας τενόρος και Γιώργος Παπαδημητρίου μπασοβαρύτονος. Πρόκειται για μια συναυλία που την περιμένουμε κάθε χρόνο καθώς το φινάλε κρύβει μια όμορφη έκπληξη.

ΕΔΩ:

Ο Πέτρος και ο Λύκος, Το καρναβάλι των ζώων και η Φαντασία πάνω στο τραγούδι «Greensleeves»

Στις 23 Δεκεμβρίου με ένα μοναδικό family concert από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου. O Λάκης Λαζόπουλος θα είναι ο αφηγητής σε ένα από τα πιο αγαπητά έργα μικρών και μεγάλων, στο συναρπαστικό μουσικό παραμύθι Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ, ενώ η γνωστή Ορχήστρα, στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με μικρούς και μεγάλους, θα παρουσιάσει επίσης το περίφημο Καρναβάλι των ζώων του Καμίγ Σαιν-Σανς. Το εορταστικό πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνεται από μια σύνθεση-μινιατούρα, τη Φαντασία πάνω στο τραγούδι «Greensleeves» του Ραλφ Βων-Ουίλλιαμς.

ΕΔΩ:

Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα και το Μέγαρο προσκαλούν το αγαπημένο τους κοινό στο καθιερωμένο γκαλά μια μέρα πριν τελειώσει η χρονιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορχηστρικά αποσπάσματα, άριες και ντουέτα από όπερες των Giuseppe Verdi, Francesco Cilea, Giacomo Puccini κ.ά. Συμμετέχουν Βασιλική Καραγιάννη υψίφωνος, Ειρήνη Καράγιαννη μεσόφωνος και Δημήτρης Πακσόγλου τενόρος.

ΕΔΩ:

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χριστουγεννιάτικοι ρυθμοί από το El Sistema Greece και τους Dirty Athens Brass Band

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου οι νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία εορταστική συναυλία σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς στον Φάρο. Αυτή τη φορά, τα μέλη της El Sistema Greece Youth Orchestra και της El Sistema Greece Youth Choir μοιράζονται τη σκηνή με τους Dirty Athens Brass Band και μας ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κάλαντα, αγαπημένες μελωδίες από τον Tchaikovsky μέχρι τη Mariah Carey και πολλά ακόμα!

ΕΔΩ:

Christmas Theater

Βιενέζικα Βαλς

Την Πρωτοχρονιά και στις 2 Ιανουαρίου, η Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης μας μεταφέρει με τη μουσική της όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης. Εκτός από το υψηλό επίπεδο μουσικής ποιότητας, η Ορχήστρα ξεχωρίζει για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Ώρα έναρξης: 20:30

ΕΔΩ:

Θέατρο Ολύμπια

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δωρεάν Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τα ταμεία του θεάτρου την ημέρα της παράστασης, 11:00-18:00

ΕΔΩ:

Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η Χορωδία δήμου Αθηναίων σε μια εντυπωσιακή συναυλία σε χριστουγεννιάτικο φόντο με έργα των Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach και Antonio Vivaldi. Κόντρα τενόρος: Νίκος Σπανάτης, Τσέμπαλο – όργανο: Κατερίνα Κτώνα, Βιόλα ντα γκάμπα: Άγγελος Ρεπαπής, Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

ΕΔΩ:

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Big Band δήμου Αθηναίων με την Πέννυ Μπαλτατζή

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου η Big Band ανανεώνει το ραντεβού της με την εξαιρετική ερμηνεύτρια με τις ισχυρές jazz καταβολές σε μία χριστουγεννιάτικη βραδιά που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, με μία επιλογή τραγουδιών από το μεγάλο ρεπερτόριο της jazz σε εορταστικό χρώμα, καθώς και με αναφορές στην προσωπική σταδιοδρομία της καλλιτέχνιδας.

ΕΔΩ:

Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, από την Ορχήστρα Εγχόρδων και τη Χορωδία του Ωδείου. Με έργα πολύ αγαπητών στο κοινό κλασικών συνθετών -G. F. Händel, M. Mussorgsky, A. Glazunov, M. D. Pujol - αλλά και με μία διαχρονική περιήγηση σε χριστουγεννιάτικους ύμνους από όλο τον κόσμο, υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Σολίστ, ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν.

ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC