«Δεν έχουμε κανένα δίλημμα για τους Dilemma»

Οι Dilemma με αφορμή το live τους στο Half Note στις 12 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτουν στο Loaded.gr όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για τους ίδιους.

BREAKING
 

Οι Dilemma με αφορμή το live τους στο Half Note στις 12 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτουν στο Loaded.gr όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για τους ίδιους.

--) Ένα από αυτά που που μας χαρακτηρίζει ως μπάντα είναι η επιμονή μας και ίσως μία εμμονή. Παρά τις δυσκολίες που συναντάμε και το δρόμο που έχουμε επιλέξει, δεν το βάζουμε ποτέ κάτω και συνεχίζουμε για το επόμενο βήμα, με το ίδιο πείσμα, μπορεί και περισσότερο. Μέχρι σήμερα δεν μπορεί τίποτα να σταθεί εμπόδιο στη μουσική μας έκφραση, δεν έχουμε κανένα δίλημμα για τους Dilemma!

--) Στη δισκογραφία έχουμε ήδη κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ σε μια δύσκολη δεκαετία στην Ελλάδα, ενώ σύντομα, δηλαδή μέσα στο 2020, πιθανόν και να κυκλοφορήσει το έβδομο μουσικό μας έργο. Βέβαια, η μουσική μας δεν απευθύνεται μόνο στον πολύ κοντινό μας χώρο, γιατί για μας γειτονιά είναι ο κόσμος όλος. Ίσως και παραπέρα..

--) Για την  ελληνική πραγματικότητα και τη δυσκολία πρόσβασης στα μέσα και στα ραδιόφωνα, θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά αλλά ας αρκεστούμε στο ότι δεν προσφέρεται για ιδιαίτερα εναλλακτικές προτάσεις, δηλαδή προτάσεις που προτείνουν μια νέα αισθητική και ένα νέο ηχοτοπίο, αλλά και νοητικό πλαίσιο.

--) Μας θεωρούν αγγλόφωνο σχήμα και μάλλον όχι άδικα, ωστόσο πολλοί αγνοούν ότι από στο πρώτο μας άλμπουμ ηχογραφήσαμε και κομμάτια με ελληνικό στίχο αλλά και ορχηστρικά κομμάτια. Αν και δεν έχουμε αγκυλώσεις ως προς το ποια γλώσσα θα χρησιμοποιήσουμε, η αγγλική γλώσσα καλώς ή κακώς μεταδίδει σε ένα πολύ μεγαλύτερο ή και παγκόσμιο κοινό το λόγο σου. Θέλει όμως πολλή προσοχή η χρήση του λόγου, γιατί η κάθε γλώσσα έχει τη δική της ρυθμική-μετρική, και κάθε λέξη όχι πάντα την ίδια σημασία, πόσω μάλλον τη συγκίνηση που μεταφέρει.

--) Στο έκτο μας άλμπουμ ηχογραφήσαμε τη μελοποίηση των ποιημάτων της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Μια συνύπαρξη και συνεργασία που προέκυψε εντελώς συμπτωματικά και αποτέλεσε για μας μια μοναδική εμπειρία. Είναι η πρώτη δισκογραφική παρουσία με ολοκληρωμένο έργο της ποιήτριας (εντός και εκτός Ελλάδας) και αποτελεί πια σημείο αναφοράς.

--) Όταν πρωτοεμφανιστήκαμε, σπάνιζαν τα ντουέτα (εάν υπήρχαν) που κυκλοφορούσαν σε αυτό το ύφος και είδος που κινούμαστε εμείς, και μας αντιμετώπιζαν σαν κάτι πολύ περίεργο και ασυνήθιστο.

--) Όλοι μας οι  δίσκοι κρύβουν και μία περίεργη ιστορία από πίσω αλλά και πολλά αστεία και αλλόκοτα γεγονότα.

--) Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα. Χωρίς παραχωρήσεις και εκπτώσεις, έχουμε καταφέρει να έχουμε το δικό μας στίγμα και τη δική μας ταυτότητα στη μουσική σκηνή της Ελλάδας και όχι μόνο. Όνειρό μας είναι η προώθηση και η προβολή  της  μουσική μας διεθνώς. Έχουμε μιαν άλλη άποψη για την ερμηνεία, την αξία και το τι είναι μουσική σε σχέση με τη mainstream προώθηση.  

--) Πάντα μας ενδιαφέρει η σύμπραξη των τεχνών, αρκεί να δίνονται σωστά και στον κατάλληλο χώρο. Είναι αλήθεια ότι κάθε μας εμφάνιση είναι διαφορετική, στο βαθμό που αναδεικνύει νέες εντάσεις και ερμηνείες, σε ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Όταν υπάρχει η σωστή δόση κι άλλων τεχνών το συνολικό έργο αναδεικνύεται. Για μας το προβλέψιμο δεν οδηγεί πουθενά.

--) Η αγάπη μας για τη μουσική μας έφερε κοντά και οι Dilemma είναι το μέσο δημιουργίας και έκφρασης, αλλά το πιο σημαντικό και για τους δυο μας υπήρξε η γέννηση της κόρης μας Κορίνας που έρχεται πάνω και πέρα απ' όλα. Είναι η προτεραιότητα και των δυο μας και μας δίνει ελπίδα και δύναμη για να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Πληροφορίες για το live ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC