Εμείς οι «Demons», θεωρούμε το Χρήστο Θηβαίο ως τον μεγάλο μας αδερφό

Οι String Demons με αφορμή τη συνεργασία τους με τον Χρήστο Θηβαίο στη μουσική σκηνή "Σφίγγα", γράφουν στο loaded.gr.

BREAKING
 

Οι String Demons με αφορμή τη συνεργασία τους με τον Χρήστο Θηβαίο στη μουσική σκηνή "Σφίγγα", γράφουν στο loaded.gr.

Ήταν Δεκέμβρης του 2018, ήμασταν σ’ ένα café στα Εξάρχεια παρέα με το Χρήστο (Θηβαίο) και μας μίλαγε για το πρόγραμμα, τα Εξάρχεια, τις σκέψεις, τις ιδέες του για την παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια» που παρουσίασε μαζί μας πέρυσι στη Σφίγγα.

Η «βόλτα» αυτή είχε μεγάλη επιτυχία, συνέχισε και το καλοκαίρι και φέτος αποφασίσαμε να συνεργαστούμε ξανά. Αυτή τη φορά με καινούργια παράσταση που έχει άμεση σχέση με την δισκογραφική συνεργασία του με τον Χάρη Κατσιμίχα. Έτσι η παράσταση ονομάζεται «Εξάρχεια – Μπραχάμι».

Εμείς οι «Demons», θεωρούμε το Χρήστο, εκτός από έναν συγκλονιστικό καλλιτέχνη ως τον μεγάλο μας αδερφό! Μας έχει αγκαλιάσει μουσικά και ανθρώπινα με έναν συγκινητικό τρόπο.

Τραγούδησε τον «Άλφα», τραγούδι που έγραψε η Λυδία πριν 10 χρόνια και είχε μείνει στα «συρτάρια». Το άκουσε εκείνο το απόγευμα στα Εξάρχεια. Mάλιστα ο Χρήστος είπε στον μαγαζάτορα να κλείσει τη μουσική για να ακούσουμε από τα ηχεία του café το τραγούδι. Το αγάπησε και το τραγούδησε όπως μόνο αυτός ξέρει! Ο Άλφα θα είναι στο πρόγραμμα φέτος. Στο πρόγραμμα «Εξάρχεια – Μπραχάμι» θα παρουσιάσουμε κομμάτια που παίζουμε πρώτη φορά αλλά και τραγούδια απ τον δίσκο μας «Rise of Strings» ο οποίος όπως μάθαμε προς μεγάλη έκπληξή μας μπήκε στα 15 πρώτα CD με τις καλύτερες πωλήσεις το 2019.

Μουσικό ταξίδι στη γειτονιά των Κατσιμιχαίων, στη γειτονιά του Χρήστου, στα Εξάρχεια και τους  «Αγίους» αυτών (Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Άσιμο) και φυσικά τραγούδια του Χρήστου που έχει αγαπήσει πολύ ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια.

Απρόοπτα μουσικά σίγουρα θα συμβούν! Βλέπετε η χημεία μας με τον Χρήστο είναι «αδιανόητη» και αυτό το καταλάβαμε από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή. Ήταν Χριστούγεννα του '16 στο Μέγαρο σε παράσταση του Ηλία Καρελλά. Εκεί έκανε τον Βασιλιά των Καλικατζάρων και εμείς δύο Ξωτικά.

Ο Μάξιμος Δράκος στα πλήκτρα , τρομερός μουσικός και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα που είναι ντράμερ πολλών «ρίχτερ». Ο Κλέων Αντωνίου από τους Mode Plagal στην κιθάρα. Η παρέα συμπληρώθηκε οπότε ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με εμάς -τους String Demons - , θα βρισκόμαστε στη Σφίγγα από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο μέχρι τέλος Ιανουαρίου για να παίξουμε μουσική!

Πληροφορίες για τις εμφανίσεις του Χρήστου Θηβαίου και των String Demons ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC