Κι όμως: Υπάρχουν μαθητές της έκτης δημοτικού που δεν γνωρίζουν την Κάλλας

 
OPINIONS

Η εκπαιδευτικός αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ ανακαλύπτοντας ότι υπήρχαν μαθητές που δεν γνώριζαν την Κάλλας ούτε σαν όνομα, αποφάσισε να τους ζητήσει να της πουν τραγούδια της Φουρέιρα και του Αργυρού.

Αφροδίτη Παπακαλού

Η ιστορία έχει ως εξής: Σε συνάντηση που είχα πριν λίγες ημέρες με την αγαπημένη μου δασκάλα από το δημοτικό, η κουβέντα -όπως συμβαίνει κάθε φορά-, πήγε στο θέατρο, στη μουσική και στο σινεμά. Κάπου εκεί μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον περασμένο μήνα είχε κανονίσει οι μαθητές να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση – αφιερωμένη στην παιδική ηλικία της Μαρία Κάλλας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, αποφάσισε να μιλήσει στους μαθητές (έκτης δημοτικού) για τη μεγάλη ντίβα της όπερας έχοντας μαζί της και οπτικοακουστικό υλικό (με δική της πρωτοβουλία πάντα).

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ ανακαλύπτοντας ότι υπήρχαν μαθητές που δεν γνώριζαν την Κάλλας ούτε σαν όνομα και κατά τη διάρκεια ακρόασης αποσπασμάτων από μεγάλες όπερες αδιαφορούσαν, αποφάσισε να «πατήσει pause» και να τους ζητήσει να της πουν τραγούδια της Φουρέιρα και του Αργυρού.

Και ως εκ θαύματος δεν προλαβαίνει να καταγράφει τραγούδια και να δίνει τον λόγο στα παιδιά που μέχρι πριν λίγα λεπτά «σφύριζαν αδιάφορα».

Το σοκαριστικό δεν είναι ότι οι μαθητές (όχι όλοι) δεν γνώριζαν την Κάλλας, αλλά ότι ορισμένοι γονείς ζητούσαν από την ίδια να τους πει τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε το παιδί τους να δει την συγκεκριμένη παράσταση.

«Θα το ρωτήσω εάν θέλει και θα δούμε», ήταν η απάντηση ορισμένων εξ αυτών.

Μπορείτε να μαντέψετε την συνέχεια;

Η εκπαιδευτική εκδρομή ακυρώθηκε καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών.

OPINIONS