Ακούγοντας τα κομμάτια μας, ο καθένας θα βρει διαφορετικές επιρροές

Με αφορμή το live τους στο Six D.o.g.s. το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, οι Πικάπ μίλησαν στο Loaded.gr

BREAKING
 

Με αφορμή το live τους στο Six D.o.g.s. το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, οι Πικάπ μίλησαν στο Loaded.gr

Στον Ανδρέα Μαντά

Γιατί «She is She»; Πώς προέκυψε αυτός ο τίτλος;
Τα ακούσματα των μελών της μπάντας προέρχονται από το ξένο και το ελληνικό ρεπερτόριο. Αυτές οι επιρροές σε συνδυασμό με τον ελληνικό στίχο, οδήγησαν στα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο She is She. Έτσι αποφασίσαμε να συνδυάσουμε το ελληνικό όνομα της μπάντας με ξένο τίτλο. Επίσης, μας αρέσει να παίζουμε με τους τίτλους των τραγουδιών και να βρίσκουμε εύηχες λέξεις, είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, με κάποιο συγκεκριμένο νόημα ή χωρίς.
 
Πόσο σημαντικός είναι ο ελληνικός στίχος; Στο μέλλον σκέφτεστε να γράψετε και στα αγγλικά;
Θέλαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο. Οι ελληνικοί στίχοι επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, το ελληνικό. Αυτό είναι και η τεράστια δυσκολία, ότι καμία λέξη δεν συγκαλύπτεται από το εύηχο πέρασμα της σε μια μελωδία, όπως μπορεί να γίνει με την αγγλική γλώσσα σε μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά όταν το καταφέρνεις είναι η απόλυτη επικοινωνία με τον ακροατή αλλά και η ταύτισή του με το δικό σου βίωμα. Ποτέ δεν αποκλείουμε τίποτα, εξελισσόμαστε και μπορεί να αλλάξουμε κατεύθυνση κάποια στιγμή οπότε και να γράψουμε κάποια κομμάτια στα αγγλικά, κανείς δεν ξέρει.
 
 
Η παραγωγή από τον Coti K. τι το διαφορετικό έδωσε στα κομμάτια ;
Δεν χρειάζεται να συστήσουμε τον Coti K. και τη διαδρομή του ώστε να περιγράψουμε τη χαρά μας όταν ανέλαβε τη παραγωγή του δίσκου. Οι γνώσεις του και η εμπειρία του, αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος που προσεγγίζει την παραγωγή, κατευθείαν επέδρασε στις συνθέσεις μας, στην ερμηνεία και συνολικά στη διαδικασία της ηχογράφησης. Ειδικότερα στο κομμάτι της αισθητικής και της ηχητικής αποτύπωσής της στο δίσκο, οι ιδέες του έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο.
 
Ποια ήταν τα ακούσματά σας κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου; Και ποιες μπάντες ελληνικές και ξένες σας έχουν επηρεάσει;
Πιο πολύ επηρεαζόμαστε από τα ακούσματά μας κατά τη διάρκεια της σύνθεσης. Για το κάθε μέλος της μπάντας αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό αλλά μία κοινή γραμμή θα βρει κανείς στο alternative των 90’s και στην εξέλιξη του ήχου των 00’s σε διάφορα είδη, από folk μέχρι electronica. Οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει είναι τόσο πολλές και διαφορετικές για τον καθέναν μας που είναι πολύ δύσκολο να τις καταγράψουμε και άδικο να διαλέξουμε συγκεκριμένες. Ακούγοντας τα κομμάτια μας ο καθένας θα βρει διαφορετικές επιρροές αναλόγως με αυτές που ο ίδιος έχει ή θέλει να ακούσει. Αυτό είναι και το όμορφο στη μουσική.
 
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου μας She is She, συνεχίζουμε να τον προωθούμε μέσω live που κλείνουμε σε Αθήνα αλλά και επαρχία, πειραματιζόμαστε με τον ήχο μας και ταυτόχρονα γράφουμε νέο υλικό με στόχο το 2021 να κυκλοφορήσουμε νέο δίσκο. Καινούργια κομμάτια θα έχει την ευκαιρία να ακούσει όποιος έρθει στο live στο six d.o.g.s. το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.
 
Εκ μέρους των Πικαπ μίλησαν οι Φοίβος Βλάχος και Άλκης Μπλουκίδης.
 
Περισσότερα για το live ΕΔΩ:
BREAKING MUSIC