Τα Σάββατα, όμως…

 
REVIEWS

…Αλλά και τις Κυριακές η Ελεωνόρα Ζουγανέλη «κυριαρχεί» στη σκηνή του «Άνοδος»

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Σε «απόλυτο αφεντικό» επί σκηνής αναδείχθηκε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το βραδάκι της Κυριακής στην «Άνοδο» της οδού Πειραιώς, όπου εμφανίζεται εδώ και λίγες μέρες, αποδεικνύοντας ότι είτε τραγουδά σε νυχτερινό κέντρο είτε σε μεγάλο συναυλιακό χώρο, έχει την άνεση και τη δυνατότητα να τον κατακτήσει.

 

Από τις πρώτες νότες του «Κόκκινου Ποταμιού», με το οποίο άνοιξε το live της, μέχρι μια επιβλητική εκτέλεση (κατόπιν… παραγγελίας του κοινού) του «Κηπουρού» του Παύλου Παυλίδη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη απέδειξε με μεγάλη άνεση γιατί θεωρείται ένα από τα μεγάλα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, καθώς το ρεπερτόριό της καλύπτει τεράστιο φάσμα, αλλά και γιατί έχει φανατικό κοινό που την ακολουθεί παντού.

Τι είδαμε λοιπόν το βράδυ της Κυριακής; Την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να παραμένει στη σκηνή για περισσότερες από τρεις ώρες, με μικρά διαλείμματα, όπου τη θέση της έπαιρνε η Ελπίδα Γαδ, με την ίδια να επιστρέφει στη συνέχεια, ακόμα πιο δυναμική από πριν.

Επί σκηνής η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι… σίφουνας, υπερκινητική και επικοινωνιακή με το κοινό της, το οποίο το προέτρεψε αρκετές φορές να συμμετάσχει ενεργά, είτε τραγουδώντας είτε και χορεύοντας. Εννοείται ότι η μεγαλύτερη ανταπόκριση προήλθε από το κοινό του μπαρ, το οποίο αναδείχθηκε και στο πιο φανατικό της βραδιάς, υψώνοντας, όπως συνηθίζει και το πανό με τη λέξη «Έλεως».

Επιστρέφοντας στο ρεπερτόριο, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγούδησε σχεδόν τα πάντα, από προσωπικές της επιτυχίες, μέχρι κλασσικά λαϊκά και από γαλλικό chanson μέχρι νησιώτικα, βάζοντας σε κάθε τραγούδι την προσωπική της πινελιά, και συνοδευόμενη από μια εξαιρετική ορχήστρα, με την οποία η τραγουδίστρια «κάνει παιχνίδι» επί σκηνής.

Στην ερώτηση «να πάω να το δω;» η απάντηση είναι ένα σαφές «ναι».

Photos: Loaded.gr

REVIEWS