Είδαμε τον Γιάννη Κότσιρα στον Σταυρό του Νότου και θα ξαναπάμε

 
REVIEWS

Περισσότερο από τρεις ώρες, κοντά τέσσερις, με μεγάλα λαϊκά τραγούδια και από μία ωραία, πολύ ωραία, φωνή. Τι άλλο να θέλει κάποιος που βγαίνει να διασκεδάσει;

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αυτό γίνεται λοιπόν με τον Γιάννη Κότσιρα στον Σταυρό του Νότου και το αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και σήμερα. Στο επίκεντρο έβαλε το μπουζούκι. Τίτλος της παράστασης: «Aν μας σπάσουν το μπουζούκι».

«Η διάθεσή μου με αυτή την παράσταση είναι να υπενθυμίσω στους ακροατές, στις δισκογραφικές εταιρείες αλλά και στους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα ΜΜΕ πως το μπουζούκι είναι συνδεδεμένο με όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας» λέει ο ίδιος.

Χθες βράδυ, Σάββατο, ο Σταυρός ήταν σχεδόν γεμάτος. Το σχεδόν πάει στον γνωστό κορωνοϊό που επηρεάζει και φοβίζει πολύ κόσμο. Γεμάτος και με ένα κοινό που περνούσε, πέρασε, καλά. Εξυπνο και ωραίο αυτό που έκανε ο Γιάννης Κότσιρας φέτος με το λαϊκό πρόγραμμα. Ζαμπέτας, Τσιτσάνης, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Ακης Πάνου, Ξαρχάκος και πολλοί ακόμα κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή με τις Κυριακές να φιλοξενεί και καλεσμένους - Νταλάρα σήμερα, sold out ήδη.

Και είναι και πολύ χορταστικό το πρόγραμμα. Αφήστε που στο τέλος έχει και παραγγελιές. Κάθεται ο Κότσιρας με το μπαγλαμαδάκι του στο σκαμπό και ακούει προτάσεις.

Λέει και κάποια δικά του τραγούδια, ενδιάμεσα. Λέει και Θαλασσινό, λέει και Βαγγέλη Γερμανό, λέει και Πορτοκάλογλου. Η πρόταση, συνολικά, είναι εξαιρετική. Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστεί η παράσταση από όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός Κότσιρα και μεγάλων λαϊκών τραγουδιών λειτουργεί ιδανικά.

 

 

 

 Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Πληροφορίες και εισιτήρια για τις παραστάσεις: ΕΔΩ

REVIEWS