Ώρα για βοήθεια προς τους αγαπημένους μας μουσικούς

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλλιτέχνες την εποχή της καραντίνας

BREAKING
 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλλιτέχνες την εποχή της καραντίνας

Από τον καιρό που οι πωλήσεις δίσκων έπαψαν να είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους καλλιτέχνες του χώρου της μουσικής, οι περιοδείες και οι συναυλίες αποτέλεσαν τον βασικό τρόπο για να μπορούν να ζουν και να δημιουργούν.

Αυτό μπήκε σε παύση επ’ αόριστον, με την πανδημία του κορωνοϊού και, όπως είναι φυσικό, πολλοί καλλιτέχνες δυσκολεύονται ακόμα και να επιβιώσουν, καθώς ούτε συναυλίες δίνουν, ούτε να κάνουν περιοδείες μπορούν.

Τι μπορούμε ως φανς να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας μουσικούς; Υπάρχουν, ευτυχώς, αρκετές επιλογές, ανάλογα με το βαλάντιό μας, ώστε όταν ο εφιάλτης λάβει τέλος, οι καλλιτέχνες να συνεχίσουν να μας προσφέρουν απόλαυση.

Πρώτα και κύρια, σύμφωνα με τον Guardian, μπορούμε να αγοράσουμε τη μουσική τους σε οιαδήποτε μορφή θέλουμε (βινύλιο, CD, ψηφιακό download, ακόμα και κασέτα, η οποία επιστρέφει).

Δεύτερον, μπορούμε να ψωνίσουμε από το merchandise των αγαπημένων μας καλλιτεχνών: μπλουζάκια, καπέλα, stickers, τσάντες, και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί (η Cupcakke προσφέρει ένα πολύ… βρωμόστομο μαξιλάρι, ενώ ποιος μπορεί να πει όχι σε sex toys με την υπογραφή του Marilyn Manson…).

Μάλιστα, αν αγοράσετε από το bandcamp των καλλιτεχνών θα τους στερήσετε μόλις το 10% της αγοράς, ενώ το site κάποιες μέρες δεν κρατάει καν προμήθεια.

Για τους πιο κιμπάρηδες, υπάρχουν και συλλεκτικά κομμάτια, όπως η συλλογή από σφυρίχτρες για πουλιά που είχε προωθήσει η Björk ή box sets που περιλαμβάνουν σπάνιες ηχογραφήσεις, live και άλλα… παραφερνάλια (για παράδειγμα το κομψό MODE των Depeche Mode, ή το The Vinyl Collection 1970-1978 των Black Sabbath).

Τέλος, αν έχετε ήδη αγοράσει εισιτήρια για κάποια συναυλία ή φεστιβάλ που αναβλήθηκε, μπορείτε να τα κρατήσετε, αντί να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων: οι περισσότεροι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα τα τιμήσουν μόλις ξαναρχίσουν τα live και τα χρήματα που έχουν προεισπράξει από τα εισιτήρια θα τους δώσουν πολύτιμες ανάσες.

 

BREAKING MUSIC