Καταγγελία ΣΕΘΕΑ: Εκτός 800 ευρώ οι ωρομίσθιοι του Μεγάρου

Την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκαν ότι δεν εντάσσονται στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

BREAKING
 

Την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκαν ότι δεν εντάσσονται στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), σημειώνει ότι «οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής πληροφορήθηκαν στις 3 Απριλίου ότι δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το επίδομα των 800 ευρώ αλλά ούτε και την έκπτωση ενοικίου».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το ΣΕΘΕΑ, «η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι οι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό λέγοντας ότι είναι ζήτημα ημερών να λυθεί το ζήτημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά από δύο εβδομάδες αναμονής και αγωνίας των ωρομισθίων στο Μέγαρο Μουσικής και τηλεφωνημάτων προς τη Διοίκηση, οι συνάδελφοι πληροφορήθηκαν για την εγκύκλιο που αποκλείει τους εργαζόμενους των φορέων γενικής κυβέρνησης(ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ) από το επίδομα των 800 ευρώ. Αυτό που υποπτεύονταν οι εργαζόμενοι του Μεγάρου εδώ και καιρό, επισφραγίστηκε από την εν λόγω εγκύκλιο. Η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι οι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό λέγοντας στους συναδέλφους ότι είναι ζήτημα ημερών να λυθεί το ζήτημα, ότι περίμεναν διευκρινήσεις από το υπουργείο.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και ξαφνικά την Παρασκευή 3 Απριλίου, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν ότι δεν εντάσσονται ούτε στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια τραγική κατάσταση για τους συναδέλφους, μην έχοντας το παραμικρό εισόδημα και χωρίς καμία απάντηση από τη Διοίκηση του Οργανισμού για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τις απανωτές ΠΝΠ ανακοίνωσε πλήθος μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, με διάφορες ενισχύσεις, διευκολύνσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλες ευεργετικές διατάξεις, ενώ οι συνάδελφοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας χωρίς κανένα εισόδημα και εξασφάλιση για την ζωή τους.

Στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους συναδέλφους ούτε για τα 800 ευρώ, ούτε για την έκπτωση ενοικίου.

Πρέπει να εξασφαλιστούν άμεσα οι αποδοχές των ωρομισθίων(ταξιθεσία, ταμεία, Mshop, κλπ), με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Με έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού προς το Μέγαρο Μουσικής να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που πλήττονται –χωρίς να ανασταλεί η σύμβαση τους- να καλυφθούν οι ανάγκες τους με βάση τις εξαγγελίες που ανακοινώθηκαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Για τους εργαζόμενους που απασχολούνταν ελάχιστες ώρες στο Μέγαρο και συμπλήρωναν το εισόδημα τους και με άλλη εργασία, να δοθεί λύση στην κατάσταση ομηρίας που βρίσκονται και να ενταχθούν στις εξαγγελίες για τα μέτρα ενίσχυσης όπως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα απαιτεί και από το υπουργείο Πολιτισμού να δώσει άμεσα λύσεις ώστε:

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι ώστε να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι με βάση τις εξαγγελίες.

Να μην ανασταλεί ούτε να τροποποιηθεί καμία σύμβαση.

Να μην εξαιρεθεί κανένας συνάδελφος από τα μέτρα ενίσχυσης ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

Να εξασφαλιστεί η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων.

Να βγει ειδική ρύθμιση για τους εργαζόμενους που έχουν δεύτερη δουλειά χωρίς να γίνει αναστολή της σύμβασής τους.

Να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να ενταχθούν χωρίς καμία προϋπόθεση στο επίδομα ανεργίας, όπως κάθε χρόνο μετά το τέλος της σύμβασης.

Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους στην έκπτωση ενοικίου.

Το εποχικό επίδομα που δίνεται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

BREAKING MUSIC