«ΕΣΟΡίΑ», το νέο άλμπουμ της Μαρίας Παπαγεωργίου (listen)

Ανέβηκε χθες το πρώτο κομμάτι από τον κύκλο διασκευών με τον τίτλο «Εσορία / Esoria» που κυκλοφορεί ψηφιακά.

BREAKING
 

Ανέβηκε χθες το πρώτο κομμάτι από τον κύκλο διασκευών με τον τίτλο «Εσορία / Esoria» που κυκλοφορεί ψηφιακά.

Από χθες Μεγάλη Δευτέρα και κάθε βράδυ στις 21:00 ακούμε τα καινούργια της τραγούδια. Ενα κάθε βράδυ. 

«Κλεισμένοι σε δυο δωμάτια της Αθήνας, εν μέσω πανδημίας, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο ενορχηστρωτής και συνθέτης Σταύρος Ρουμελιώτης ανταλλάσσουν ηχογραφήσεις, μεταφέροντας μουσικά τηλεγραφήματα μέσα από τραγούδια της διεθνούς δισκογραφίας. Αφετηρία και αφορμή ένα από τα τραγούδια που πρότειναν στη Μαρία οι ακροατές στα τελευταία της live. Στη συνέχεια άλλα έξι, που αποφάσιζαν συνειρμικά κάθε βράδυ η Μαρία και ο Σταύρος και τα έγραφαν το επόμενο πρωί. Σε καιρούς εγκλεισμού, οι συνειρμοί γίνονται πιο ελεύθεροι από ποτέ, συνεπώς δεν είναι περίεργο που η διασκευή ενός τραγουδιού ηλεκτρονικής μουσικής οδήγησε σε έναν τραγουδοποιό απ' το Μάλι και την επόμενη μέρα σε ένα συμφωνικό έργο από την Πολωνία. Κοινός παρονομαστής των διασκευών ο απόηχος που αποπνέουν, σαν εσωτερικές προσευχές που αποβλέπουν στη λύτρωση μέσα από την αποδοχή της απώλειας και την προσδοκία μιας Άνοιξης».

Και αυτό είναι το πρώτο κομμάτι, μία διασκευή στο παραδοσιακό «An acre of land» που είπε η PJ Harvey. Ιδού τι λέει η ίδια η Μαρία: «Ξεκινάμε με ένα παραδοσιακό τραγούδι της Αγγλίας του 17ου αιώνα. Έφτασε στα αυτιά μου από τη φωνή της P.J. Harvey και είναι ένας ύμνος σε κάθε μικρή "περιουσία" που κληρονομήσαμε σε αυτή τη γη. "Κι αν το αλέτρι είναι τόσο μεγάλο που χίλια κομμάτια θα την έκανε, εγώ θα πάρω τη μικρή μου χτενούλα – που μου είχες χαρίσει - και θα τη θερίσω"».

Τα τραγούδια θα ανεβαίνουν ένα-ένα στο κανάλι τους στο YouTube και εδώ στις 21:00, κάθε βράδυ για ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα. Συνολικά δηλαδή 7 κομμάτια. 

 

 

BREAKING MUSIC