Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι και ο Ρέμος

 
OPINIONS

Το βράδυ του Σαββάτου μπήκε στο σπίτι μας η σταρ της Μετροπόλιταν Όπερα, της Σκάλας του Μιλάνου και της Όπερας του Παρισιού.

Αφροδίτη Παπακαλού

Σάββατο βράδυ η ΕΡΤ2 αλλά και η Εθνική Λυρική Σκηνή είχαν προγραμματίσει την προβολή της Κάρμεν.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η μέτζο σοπράνο με το επίθετο που δυσκολευόμαστε να προφέρουμε. Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι που σε ηλικία 25 ετών ο σπουδαίος μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ της έδωσε το ρόλο της Κάρμεν, ενώ η ίδια είχε πάει στην ακρόαση για το ρόλο της Μερθέδες, έφτασε στα σπίτια μας μέσα από μια σπουδαία παραγωγή.

Την είχα παρακολουθήσει εκείνη την παράσταση στο Ηρώδειο (το 2018 φαντάζει πλέον πολύ μακρινό) και παρόλα αυτά σε κάθε Πράξη ανακάλυπτα και μια νέα λεπτομέρεια που εκείνο το βράδυ ίσως να μου είχε διαφύγει.

Τα κοντινά πλάνα αποκάλυπταν τις εκφράσεις στο πρόσωπο της Κάρμεν, του Δον Χοσέ, του Εσκαμίγιο, του Θουνίγα, της Μικαέλα, του Μοράλες, της Μερθέδες και των υπολοίπων πρωταγωνιστών.

Το βράδυ του Σαββάτου μπήκε στο σπίτι μας η σταρ της Μετροπόλιταν Όπερα, της Σκάλας του Μιλάνου και της Όπερας του Παρισιού.

110.000 άτομα παρακολουθήσαμε την Ανίτα Ρατσβελισβίλι μαζί με ένα εκπληκτικό καστ.

Μια απορία μόνο: Γιατί το Σαββατοκύριακο στα social media και όχι μόνο, όλοι μιλούσαν για την τηλεοπτική συναυλία του Αντώνη Ρέμου;

 

OPINIONS