Τα ιστορικά δισκάδικα πάνε στον Παράδεισο

 
OPINIONS

Έκλεισε το Amoeba Music στο Hollywwod

Αφροδίτη Παπακαλού

Ακόμα θυμάμαι την ημέρα που έκλεισε το αγαπημένο μου δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας. Και πώς αισθανόμουν για πολλά χρόνια περνώντας απ' έξω και βλέποντας τα ρολά κατεβασμένα.

Φαντάζομαι ότι παρόμοια συναισθήματα θα πρέπει να γεννά στους φίλους των ανεξάρτητων δισκάδικων η είδηση ότι το περίφημο κατάστημα του Amoeba Music στο Hollywood δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

Με ανακοίνωσή του το Amoeba εξήγησε ότι «με ραγισμένη καρδιά υποχρεώνεται λόγω των μαζικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνoϊού να κλείσει το ιστορικό κατάστημα στη Sunset Boulevard και ελπίζει ότι θα καταφέρει μέσα στο φθινόπωρο να μεταφέρει τη δραστηριότητα του στη Hollywood Boulevard».

 

Ούτως η άλλως, το κτίριο που στέγαζε το δισκάδικο στο LA είχε πουληθεί, οπότε η μετακόμισή του φαινόταν σχεδόν αναπόφευκτη.

Η εταιρεία η οποία διαθέτει άλλα δύο καταστήματα σε Berkeley και San Francisco, χαρακτήρισε ως «επιβεβλημένη τη μεταφορά», προσθέτοντας ότι «ελπίζει το φθινόπωρο να ανοίξει νέο κατάστημα στο Hollywood Boulevard», ενώ συνεχίζει να δέχεται διαδικτυακές παραγγελίες και δωρεές από τις οποίες έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 218.000 δολαρίων εκ των οποίων οι 5.000 προέρχονται από τον κωμικό Chris Rock.

Πάντως το να κλείνει ή έστω να μεταφέρεται το αγαπημένο σου δισκάδικο, είναι μία σταθερά της ζωής σου που χάνεται. Πόσοι δεν έχουν νιώσει το ίδιο;

 

 

OPINIONS