«Το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί»

Ανάστατοι οι διοργανωτές των συναυλιών με το εφιαλτικό καλοκαίρι που έρχεται.

BREAKING
 

Ανάστατοι οι διοργανωτές των συναυλιών με το εφιαλτικό καλοκαίρι που έρχεται.

Η Κατερίνα Σταματάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Συναυλιών σε μία πρώτη δήλωση - αντίδραση σχετικά με την καθολική απαγόρευση των συναυλιών για όλο το καλοκαίρι.

«Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.

Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας».

Ο Ελισσαίος Πατσέλας εκπρόσωπος της εταιρείας διοργανώσεων συναυλιών Stray Music,κάνει λόγο για αφανισμό του κλάδου. «Έχουμε μουδιάσει παρότι φοβόμασταν αυτήν την εξέλιξη. Είχαμε όμως στο μυαλό μας ότι θα δουλεύαμε Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Τώρα τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα. Εκτός από εμάς σαν γραφείο, είναι οι καλλιτέχνες, μουσικοί, τεχνικοί και τόσοι άνθρωποι  που δουλεύουν για μία συναυλία. Τι θα γίνουν όλες αυτές οι οικογένειες

«Εξοργιστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στον τομέα του πολιτισμού», τονίζει ο Αχιλέας Σταύρου υπεύθυνος παραγωγών στη Goodheart Productions. «Αυτό που είναι πραγματικά προβληματικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά πρόβλεψη ή μέριμνα. Σαν να μην υπάρχει η έννοια του πολιτισμού στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πρωτίστως σε μια κατάσταση πανδημίας η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Όμως εδώ μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Σύμφωνοι, να στερηθούμε τις συναυλίες αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι την ίδια ώρα που κάποιοι περιμένουν ακόμα το ταπεινό επίδομα των 800 ευρώ. Και μιλάμε για άλλους τέσσερις μήνες τουλάχιστον. Σαν να είναι αόρατοι. Είναι εξοργιστικό ότι δεν έγινε καμία αναφορά στον τομέα του πολιτισμού. Είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα και δεν βγήκε κανείς από το υπουργείο Πολιτισμού ή την κυβέρνηση να μας δώσει μια κατεύθυνση».

BREAKING MUSIC