Η Lucia di Lammermoor του Gaetano Donizetti από το αρχείο του Μεγάρου

Το αριστούργημα του μπελ κάντο με τη διάσημη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχεται απόψε στις 21:00 ολοκληρώνοντας τον κύκλο διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online

BREAKING
 

Το αριστούργημα του μπελ κάντο με τη διάσημη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχεται απόψε στις 21:00 ολοκληρώνοντας τον κύκλο διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online

Έχουν περάσει σχεδόν δύο αιώνες από την πρεμιέρα της «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» στο Τεάτρο Σαν Κάρλο της Νάπολης, και η τραγική ηρωίδα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι παραμένει δημοφιλής όσο ποτέ στο ρεπερτόριο των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου.

Το 2002, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανέβασε το αριστούργημα του μεγάλου ιταλού συνθέτη σε μια έξοχη παραγωγή με ένα λαμπερό καστ, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς. Με αυτή τη σπουδαία όπερα του μπελκάντο ολοκληρώνεται, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ο επιτυχημένος κύκλος διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online.

 

Στην παράσταση αυτή, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που απαιτεί υψηλές δεξιοτεχνικές και υποκριτικές ικανότητες, ερμήνευσε η εξαίρετη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον, πλαισιωμένη από δύο κορυφαίους λυρικούς τραγουδιστές, τον μεξικανό τενόρο Ραμόν Βάργκας (Εντγκάρντο Ρέηβενσγουντ) και τον ιταλό βαρύτονο Ρομπέρτο Φροντάλι (Λόρδος Ενρίκο Άστον).

Τη διανομή συμπληρώνουν οι Σαβέριο Φιόρε και Πατρίτσιο Σαουντέλλι καθώς και δύο έλληνες μονωδοί που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και η Μαίρη-Έλεν Νέζη. Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος, ένας καταξιωμένος δημιουργός με μακρά πορεία στον χώρο της όπερας.

Συμμετέχει η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που διευθύνει η Φανή Παλαμίδη. Στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ο διάσημος ιταλός μαέστρος Άντζελο Καβαλλάρο.

Δείτε τη «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι (διάρκεια: 142 λεπτά), ΕΔΩ

BREAKING MUSIC