Με 1, 6 δισ. λίρες η Βρετανία στηρίζει τους καλλιτέχνες

Ανακοινώθηκε έκτακτο πακέτο οικονομικής στήριξης που θα μοιραστεί σε Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία

BREAKING
 

Ανακοινώθηκε έκτακτο πακέτο οικονομικής στήριξης που θα μοιραστεί σε Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία

Μουσεία, θέατρα. γκαλερί, χώροι όπου διεξάγονται συναυλίες, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ανεξάρτητες κινηματογραφικές αίθουσες, θα μοιραστούν το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών προκειμένου να ορθοποδήσουν μετά το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Βρετανική κυβέρνηση 880 εκατομμύρια θα δοθούν στη Βρετανία για χρηματοδοτήσεις, 220 για δάνεια και άλλα 100 εκατομμύρια για τη στήριξη μνημείων πολιτισμικής κληρονομιάς. Επιπλέον, στη Σκωτία θα δοθούν 97 εκατομμύρια, στην Ουαλία 59 και στη Βόρεια Ιρλανδία 33.

«Τα μιούζικαλ σε εμβληματικά θέατρα, οι εκθέσεις σε γκαλερί και οι συναυλίες σε κάθε τοπικό συναυλιακό χώρο, αποτελούν την καρδιά της χώρας. Τα χρήματα αυτά θα προστατέψουν την πολιτιστική βιομηχανία και θα την παραδώσουν ακμαία στις επόμενες γενιές, με όλους τους χώρους που παραμένουν κλειστοί λόγω των σχετικών μέτρων να διασφαλίζεται πως θα συνεχίσουν να υφίστανται, ενισχύοντας έτσι και τους εργαζομένους τους », δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Boris Johnson κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες περισσότεροι από 1.500 καλλιτέχνες ανάμεσά τους οι Radiohead, ο Paul McCartney και οι Rolling Stones, μέσω της καμπάνιας #LetTheMusicPlay καλούσαν την κυβέρνηση να τους στηρίξει με την άμεση λήψη μέτρων.

BREAKING MUSIC