Πήγαμε / είδαμε: Ωραία που περνάς στον Φοίβο

 
REVIEWS

Η ταράτσα φέτος είναι άλσος και είναι άλσος με θέα τον Λυκαβηττό, δροσερό και άνετο.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Πέμπτες λοιπόν στο Αλσος με την «Ταράτσα του Φοίβου» και ήταν οι δύο πρώτες βραδιές πανηγυρικές, σε έναν κατάμεστο χώρο. Η Ταράτσα συνεχίζει για τέταρτη σεζόν να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα πράγματα - σχήματα του καλοκαιριού και αυτό από μόνο του είναι κάτι το μοναδικό.

Είναι φανερό: ο Φοίβος περνάει την καλύτερή του εποχή ως καλλιτέχνης. Απ' όποια πλευρά και αν το δεις.

Το Αλσος λοιπόν. Και χθες το βράδυ η φάση έδειχνε γιορταστική. Από το δρόμο ακόμα, απ΄έξω. Κίνηση, παρκαρίσματα, κόσμος να περπατάει. Ωραία ατμόσφαιρα. Ενα διάλειμμα στο ζόφο που ζούμε και φαίνεται πως θα ζούμε πολύ καιρό ακόμα. Με μέτρα προστασίας πάντα. Μάσκες, αποστάσεις μέχρι και θερμομέτρηση μας έκαναν πριν μπούμε. Και μέσα στο χώρο πολύ άνετα. Πώς ήταν πέρυσι στην Ταράτσα που δεν μπορούσες να κουνηθείς ούτε εκατοστό; Φέτος το ακριβώς αντίθετο. 

Οσο για το πρόγραμμα, δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Τα συνηθισμένα. Μετά από τρεις σεζόν ξέρεις τι θα παρακολουθήσεις. Ο Φοίβος κορυφαίος, το ίδιο και ο Θανάσης Αλευράς που είναι το κάτι άλλο. Ριγμένοι φέτος ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και ο Alex de Paris, δεν είναι πρωταγωνιστές αλλά κομπάρσοι. Δεν είναι κι εύκολο να λειτουργήσουν σε τόσο μεγάλο χώρο, αν δεν βλέπεις τη κίνηση και τις γκριμάτσες του Alex de Paris δεν έχει νόημα, ενώ και το stand up θέλει πιο μαζεμένες καταστάσεις, να υπάρχει αλληλεπίδραση με το κοινό. Απαιχτο του Φοίβου (ή του Αλευρά;) που είπε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, «ο Κοέλιο του ελληνικό τραγουδιού»

Καλεσμένοι χθες ήταν η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Vassilikos. Πολύ καλοί και οι δύο. Και τους έδωσε αρκετό χρόνο ο Φοίβος, περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Η Νατάσσα εκρηκτική όπως πάντα. Η αποκάλυψη όμως ήταν ο Vassilikos. Συνεσταλμένος όπως πάντα, με μία εσωτερικότητα που σε αιχμαλωτίζει. Επαιξε και τις γνωστές διασκευές του.

Στις 9 ακριβώς αρχίζει το πρόγραμμα, στις 12 και κάτι τελειώνει. Τρεις χορταστικές ώρες. Ξέρουμε τι θα δούμε, ξέρουμε πως θα περάσουμε καλά. Ειδικά τώρα, αυτό μοιάζει πολύτιμο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής

REVIEWS