«Ο Πολιτισμός σώζεται μόνο όταν σώζονται οι άνθρωποι»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος μίλησε στον Αθήνα 9.84 με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

BREAKING
 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος μίλησε στον Αθήνα 9.84 με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ως ημέρα αγώνα καλλιτεχνών, δημιουργών και εργαζομένων στο χώρο της τέχνης και της μουσικής όρισαν σωματεία και φορείς τη σημερινή, καλώντας τον κόσμο του πολιτισμού σε διαμαρτυρία στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιλιναίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου, ο οποίος εκπροσωπεί 35.000 εργαζόμενους σημείωσε ότι «βασικό μας σύνθημα η φράση του Μπρεχτ ότι "ο πολιτισμός σώζεται, μόνο όταν σώζονται οι άνθρωποι"», τονίζοντας ότι «ζητάμε σχέδιο ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού και υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ζωντανά προγράμματα, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το πώς θα απασχοληθούν, θα βιοποριστούν και θα δημιουργήσουν οι άνθρωποι του πολιτισμού» πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου και περιέγραψε τη «δραματική κατάσταση που επικρατεί στα θέατρα, αφού τα περισσότερα έχουν κατεβάσει ρολά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα παιδικά θέατρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική» καθώς «δεν θα πραγματοποιηθούν παιδικές παραστάσεις, εφόσον το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ότι κανένα σχολείο, δεν θα έχει τέτοιους είδους δραστηριότητες».

 

BREAKING MUSIC