Κόντρα Έθνους - Ελληνικού Φεστιβάλ για την πληρότητα στο Ηρώδειο

Δαιψεύδει το Φεστιβάλ δημοσίευμα περί 5.000 θεατών

BREAKING
 

Δαιψεύδει το Φεστιβάλ δημοσίευμα περί 5.000 θεατών

Για ανακριβές δημοσίευμα σχετικά με την πληρότητα της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη την Παρασκευή στο Ηρώδειο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Στο δημοσίευμα του Έθνους αναφέρθηκε ότι «περισσότεροι από 5.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, ενώ την ίδια ώρα τα social media και οι άνθρωποι του αθλητισμού αναρωτιούνται γιατί τα γήπεδα παραμένουν κλειστά και δεν μπορούν να απολαύσουν οι φίλαθλοι τους αγώνες».

Το Ελληνικό Φεστιβάλ σε ανακοίνωσή του διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα τονίζοντας ότι «τη συναυλία παρακολούθησαν 2.000 άτομα το οποίο αντιστοιχεί στο 45% της πληρότητας του χώρου».

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το Ηρώδειο δεν χωρούσε (χωράει) 5 χιλιάδες θεατές ούτε στις καλές εποχές. 

Σημειώνεται ότι η βραδιά ήταν sold out εδώ και πολλές ημέρες.

Συγκεκριμένα έγραψε το Έθνος: «Περισσότεροι από 5.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, το βράδυ της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου. Ο Έλληνας ερμηνευτής επέστρεψε στο πιο αγαπημένο του θέατρο στον κόσμο, στη σκιά της Ακρόπολης, και παρουσίασε μία ανθολογία από σπουδαία κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών, αγκαλιάζοντας τον ουρανό και τη θάλασσα όπως υπονοεί και ο τίτλος της παράστασης «Cielo y Mar». Εκτός από τον Μάριο Φραγκούλη, στη σκηνή εμφανίστηκαν τρεις πολύ ξεχωριστοί ερμηνευτές της νεότερης γενιάς: η Δήμητρα Σελεμίδου, η Μυρτώ Βασιλείου και ο Βασίλης Κούρτης.

Την ίδια ώρα, τα social media και οι άνθρωποι του αθλητισμού αναρωτιούνται γιατί τα γήπεδα παραμένουν κλειστά και δεν μπορούν να απολαύσουν οι φίλαθλοι τους αγώνες. Η εβδομάδα που έρχεται, σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται ν' αποφασίσουν για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους. Η αρχή αναμένεται να γίνει με το Final-8 του Basketball Champions League, στο ΟΑΚΑ. Οι ομάδες και η Super League έχουν ταχθεί υπέρ του να ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων, βέβαια, μ' ένα μικρό ποσοστό θεατών του 20-30% επί της χωρητικότητας του γηπέδου».

Το βράδυ του Σαββάτου ήρθε και η διάψευση από το Ελληνικό Φεστιβάλ: «Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ αναφορικά με την πληρότητα της χθεσινοβραδινής συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, αναφέρεται ανακριβώς  ότι  την συναυλία παρακολούθησαν 5.000 άτομα.

 Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ως υπεύθυνη για την οργάνωση, την ασφάλεια και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των εξωφεστιβαλικών εκδηλώσεων στο ρωμαϊκό ωδείο, διαψεύδει κάθετα το εν λόγω δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, την συναυλία παρακολούθησαν 2.000 άτομα, το ανώτατο όριο θεατών για φέτος, το οποίο αντιστοιχεί στο 45% της πληρότητας του χώρου. Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την υγεία του κοινού, των εργαζομένων και των καλλιτεχνικών σχημάτων και εφαρμόζει αυστηρά λεπτομερές σχέδιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων στις συνθήκες της πανδημίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός. Το σχέδιο αυτό είναι εγκεκριμένο από τους αρμόδιους φορείς και ακολουθήθηκε τόσο στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσο και στις εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα, επαινέθηκε από όλα τα μέσα για την ιδιαίτερη προσοχή και την σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διοργάνωση των φετινών του  εκδηλώσεων κάτω από τη σκιά της πανδημίας. Την ίδια φροντίδα επιδεικνύει και τώρα για τις εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Ηρωδείου».

2.000 τα εισιτήρια

Σύμφωνα με ανθρώπους της παραγωγής με τους οποίους επικοινώνησε το loaded, το δημοσίευμα δεν ισχύει καθώς ο συνολικός αριθμός των εισιτηρίων που πουλήθηκαν ήταν 2.000 όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και στην παρακάτω φωτογραφία. (Photo credit: Γιάννης Κανελλόπουλος)

Κεντρικές Photos: Mario Frangoulis Facebook

BREAKING MUSIC