Stop στις συναυλίες για 14 ημέρες

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου

BREAKING
 

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου

Την αναστολή όλων των συναυλιών σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρου για 14 ημέρες καθώς και τις προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου», όπως είπε ο υφυπουργός Πολτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής και μετά το τέλος της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να αναστείλει τις εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο κ. Χαρδιαλιάς ανακοίνωσε την συνέχιση της διεξαγωγής παραστάσεων και συναυλιών (με πληρότητα χώρων στο 50%, με υποχρεωτικές μάσκες και απαγόρευση καπνίσματος και ποτού) και μέσα σε τρεις μέρες η απόφαση ανετράπη και σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκε αναστολή των πάντων στην Αττική.

Πάντως και παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, είναι προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ήρε τα περιοριστικά μέτρα μετά το lockdown και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο «άνοιξε» ο τουρισμός συνέβαλαν κατά μείζονα τρόπο στη διασπορά του ιού στην κοινότητα και στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων μέτρων που πλήττουν ξανά τον χώρο του πολιτισμού.

 

BREAKING MUSIC