«Κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο»

Έντονες αντιδράσεις από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για την αναστολή των συναυλιών

BREAKING
 

Έντονες αντιδράσεις από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για την αναστολή των συναυλιών

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η παράλογη απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει από τις 21 Σεπτεμβρίου όλες τις συναυλίες και όχι τις θεατρικές παραστάσεις την ώρα που πραγματοποιούνται κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, σημειώνει: «κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή».
 
Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι «θα εξαντλήσει κάθε μέσο που παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία», ξεκαθαρίζοντας ότι «τιμά το θέατρο και δεν θα επιτρέψει στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να τους βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΔΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
 
Πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε πολιτική, πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, έρχεται η κυβέρνηση με τον παραλογισμό του διαχωρισμού αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους.
 
Κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή! Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανεκτικότητας από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία μας.
 
Τιμάμε το θέατρο και δεν θα επιτρέψουμε στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να μας βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου, οι οποίοι πρέπει και αυτοί να εργαστούν όπως κι εμείς. Έχετε χάσει κάθε μέτρο γιατί ή θα υπάρχει ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους ή όχι. Αποφασίστε και μη μας κοροϊδεύετε.
 
Για τον ΠΣΔΠΕ
Η πρόεδρος
Κατερίνα Σταματάκη
H γραμματέας
Δήμητρα Μαντζούκα
BREAKING MUSIC