Η Δευτέρα είναι κοντά

 
OPINIONS

Μπορεί να μην ξέρουμε τι θα ισχύσει από τις 5 Οκτωβρίου, γνωρίζουμε όμως ότι Ηρώδειο θα ξαναπάμε το επόμενο φθινόπωρο.

Αφροδίτη Παπακαλού

Στο φθινόπωρο του 2021 κοιτάει το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ξανά το αίτημα παραχώρησης του Ηρωδείου.

Και εξηγεί: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν τη φετινή χρονιά από την ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, εξαιτίας των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του covid-19, ανακοινώνει τα εξής:

α) Προκειμένου να δοθεί στους διοργανωτές των ακυρωμένων εκδηλώσεων η δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού για το φθινόπωρο του 2021, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ξανά το αίτημα παραχώρησης του Ηρωδείου στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλεως Αθηνών, από 5 έως 20 Οκτωβρίου 2020.

β) Για νέα αιτήματα παραχώρησης του Ηρωδείου, για τη φθινοπωρινή περίοδο 2021, η προθεσμία υποβολής ορίζεται από 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2020».

Όλα αυτά την ώρα που οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων για το πώς και εάν θα λειτουργήσουν οι χώροι διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων το χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, προβολής  ταινιών σε χειμερινούς κινηματογράφους ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει από την Δευτέρα.

Ποιο θα είναι το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων και ποιο το υγειονομικό πρωτόκολλο;

Επίσης, τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις;

Ο κλάδος έχει υποστεί ήδη μεγάλο πλήγμα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει ελάχιστα ή ακόμη και κανένα μεροκάματο από τον περασμένο Μάρτιο και εδώ φτάσαμε στο 2021.

Υ.Γ. Σήμερα το απόγευμα είναι η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ελπίζουμε κάποιος να μας διαφωτίσει…

 

OPINIONS