Το σύνολο Ex Silentio σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής

Η συναυλία με τον τίτλο «Στο Φθινόπωρο του Βυζαντίου», θα μεταδοθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

BREAKING
 

Η συναυλία με τον τίτλο «Στο Φθινόπωρο του Βυζαντίου», θα μεταδοθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Το σύνολο Ex Silentio, γνώριμο εδώ και πολλά χρόνια στους φίλους της παλαιάς μουσικής, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, για να ερμηνεύσει ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα σπάνιες συνθέσεις από το ρεπερτόριο του όψιμου Μεσαίωνα, τις οποίες ηχογράφησε για τον δίσκο ακτίνας «Nell autunno di Bisanzio» («Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου»).

Το σύνολο, το οποίο διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αποδώσει έργα Guillaume Dufay, Johannes Legrant, Μανουήλ Χρυσάφη και άλλων συνθετών με πιστά αντίγραφα οργάνων της εποχής.

Συμμετέχουν: η σοπράνο Φανή Αντωνέλου (cantus), η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα (cantus), η σολίστ της βιέλας Φανή Βοβώνη, ο σολίστ της βιέλας και της βιόλας ντα γκάμπα Δημήτρης Τίγκας, ο βαρύτονος Νίκος Ζιάζιαρης (tenor), ο ψάλτης Αντώνης Αετόπουλος και ο Δημήτρης Κούντουρας  (μουσική διεύθυνση και μεσαιωνικά φλάουτα).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί δωρεάν σε live streaming από την ιστοσελίδα του Μεγάρου λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Ώρα: 20:30

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των διαδικτυακών συναυλιών του Μεγάρου

BREAKING MUSIC