Σε δημοπρασία κιθάρες του Jimi Hendrix και του Bob Marley

Οι τιμές τους αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 500.000 δολάρια

BREAKING
 

Οι τιμές τους αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 500.000 δολάρια

Σε δημοπρασία βγαίνουν κιθάρες με τις οποίες έπαιξαν ο Jimi Hendrix και ο Bob Marley οι οποίες προστέθηκαν στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Julien Auctions την 1η και 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Rolling Stone δύο από τις κιθάρες ανήκαν στον Hendrix, μια αγαπημένη για αριστερόχειρα Fender Stratocaster την οποία χρησιμοποίησε ο Hendrix κατά το πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, η κιθάρα αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 500.000 δολάρια καθώς ο σειριακός αριθμός της δείχνει ότι μάλλον κατασκευάστηκε το 1969.

Η δεύτερη κιθάρα είναι μια William C. Stahl Style 8 ακουστική, από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60 την οποία κατασκεύασαν οι Larson Brothers και αναμένεται να πουληθεί από 200.000 έως 500.000 δολάρια.

Η κιθάρα συνοδεύεται από τεύχος του Life Magazine που είχε κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου του 1969, με φωτογραφία του Hendrix όπου κρατά τη Stahl Style 8 και επιπλέον ένα γράμμα του μπασίστα στη μπάντα Jimi Hendrix Experience Noel Redding, όπου επιβεβαιώνει ότι η κιθάρα που ανήκε στον Hendrix είναι η ίδια με τη φωτογραφία στο Life.

Επιπλέον, ο οίκος Julien θα δημοπρατήσει τη σπάνια 1975 Ovation 1612-4 Custom Balladeer ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα του Bob Marley. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να πουληθεί από 80.000 έως 100.000 δολάρια.

Μαζί με τις τρεις κιθάρες, θα δημοπρατηθούν μουσικά όργανα αλλά και αναμνηστικά διαφόρων καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών η κιθάρα 2004 EVH Charvel Art Series, που είχε σχεδιαστεί κατά παραγγελία για τον Eddie Van Halen όπως επίσης και άλλη μία που είχε κατασκευάσει ο Van Halen μαζί με τον δικό του τεχνίτη κιθάρων.

Επίσης, η Fender Stratocaster που ο Kurt Kobain είχε σπάσει στο tour «Utero» το 1994 και το γάντι του Michael Jackson από το 1984 και το «Victory» tour.

 

BREAKING MUSIC