Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου

Σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής, απόψε, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

BREAKING
 

Σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής, απόψε, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Στο δεύτερο live streaming των διαδικτυακών μεταδόσεων του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, παρουσιάζεται η παράσταση με τίτλο «JCh68», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Χρήστου, τον Ιανουάριο του 1970.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά τη μνήμη του σπουδαίου έλληνα συνθέτη της Διασποράς με ένα Αφιέρωμα στο έργο του, το πρώτο μέρος του οποίου επικεντρώθηκε σε σπάνιες συμφωνικές συνθέσεις του.

Στο δεύτερο μέρος του Αφιερώματος περιλαμβάνονται τρία από τα κυριότερα έργα της πιο θεατρικής και εσωτερικής περιόδου του Γ. Χρήστου που γράφτηκαν όλα το 1968: Αναπαράστασις Ι – Ο Βαρύτονος «ἄστρων κάτοιδα νυκτέρων ὁμήγυριν», για βαρύτονο, βιόλα και ενόργανο σύνολο και Αναπαράστασις ΙΙΙ – Ο Πιανίστας για ηθοποιό ενόργανο σύνολο και μαγνητοταινίες.

Τον ρόλο του Βαρύτονου ερμηνεύει ο διεθνούς φήμης μονωδός Τάσης Χριστογιαννόπουλος και αυτόν του Πιανίστα ο διακεκριμένος ηθοποιός Αργύρης Ξάφης που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Στον Βαρύτονο συμμετέχει επίσης ως σολίστ η γνωστή βιολίστα Αγγέλα Γιαννάκη. Το Εrgon Ensemble, ορχηστρικό σύνολο εξειδικευμένο στη μουσική του 20ού και 21ου αιώνα, διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης, καταξιωμένος ερμηνευτής του Γιάννη Χρήστου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 20:30 ΕΔΩ

BREAKING MUSIC