Γ. Καραδήμος: «Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα με τη ματιά σε ένα αισιόδοξο μέλλον»

Ο τραγουδοποιός γράφει στο loaded.gr με αφορμή το νέο του τραγούδι «Να εκδηλωθούμε»

BREAKING
 

Ο τραγουδοποιός γράφει στο loaded.gr με αφορμή το νέο του τραγούδι «Να εκδηλωθούμε»

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Καραδήμος, επιστρέφει με ένα αισιόδοξο, φωτεινό τραγούδι, προάγγελο του νέου του album που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group.

O τίτλος του τραγουδιού είναι «Να εκδηλωθούμε» σε στίχους της Σάννυς Μπαλτζή.

Ο Γιώργος Καραδήμος, τραγούδια του οποίου έχουμε ακούσει από σημαντικούς ερμηνευτές, γράφει στο loaded.gr για το νέο του τραγούδι.

 

«Να αφεθούμε, να εκτεθούμε»

Ο στόχος ήταν να ηχογραφήσουμε τρία τραγούδια τα οποία θα παρουσιάζονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα για να επανέλθω ραδιοφωνικά μετά από δύο χρόνια απουσίας. Προχωρώντας όμως έγινε σχεδόν αναγκαιότητα η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ καθώς τα τραγούδια που προέκυπταν ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο και δε θέλαμε ν’ αφήσουμε έξω κανένα από αυτά που ακούγαμε ως ντέμο και ήδη ταξιδεύαμε...

Άλλωστε, πάνε σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια από το τελευταίο μου δίσκο (ο οποίος περιείχε και το σχεδόν προφητικό «Σ’ ένα κόσμο ηλεκτρικό»). Για πρώτη φορά σε αυτό το δίσκο λειτούργησα και ως ενορχηστρωτής σε κάποια τραγούδια με τη βοήθεια και των πολύ καλών μουσικών που έπαιξαν, και με την άνεση του χρόνου που είχαμε, πειραματιστήκαμε και παιδέψαμε το υλικό ώστε να μην έχουμε καμία δεύτερη σκέψη.

Το τραγούδι «Να εκδηλωθούμε» ήταν από τα τελευταία που ηχογραφήσαμε και αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε ήμουν σίγουρος πως ήταν αυτό που έπρεπε να βγάλουμε στα ραδιόφωνα ως πρώτο single. Η ιδέα του Ματι Παλαιολόγου να παίξει ακορντεόν ως βασικό σολιστικό όργανο σε αντίθεση με την τρομπέτα που είχα φανταστεί, λειτούργησε υπέροχα! Ο ευρηματικός αλλά και επίκαιρος στίχος της Σάννυς Μπαλτζή ήρθε και λειτούργησε σχεδόν λυτρωτικά στη συγκυρία που ζούμε, περνώντας όμορφα αισιόδοξα μηνύματα που τόσο τα έχουμε ανάγκη.

Το κλιπ που σκηνοθέτησε η Σαλίνα Γαβαλά με τη συμμετοχή νέων φίλων έδωσε έναν αέρα αθωότητας και αυθορμητισμού στην εικόνα και έτσι το «Να εκδηλωθούμε» είναι πια εκεί έξω.

«Να αφεθούμε, να εκτεθούμε» λοιπόν, ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία. Να εκφράσουμε όσα έχουμε μέσα μας, στην καρδιά και το μυαλό χωρίς αυτοπεριορισμούς και αυτοπαρατηρήσεις. Ας μη χάσουμε ΚΑΙ αυτή την ελευθερία που έχουμε σχεδόν εσώκλειστοι. Και ας έχουμε κατά νου πως όσα θεωρούμε αυτονόητα δεν είναι πάντα. Οι αγκαλιές, η επαφή, το δόσιμο δεν είναι κάτι αυτονόητο. Η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη αν οι άνθρωποι κάναμε και λέγαμε όσα νιώθουμε, πιθανόν θα ήταν μια κοινωνία με λιγότερες εντάσεις, βία και επιθετικότητα. Μόλις τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια θα ξαναβρεθούμε και θα ξανασμίξουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, όχι σαν ρομποτάκια που δρουν με εντολές και μηνύματα. Ας μη γίνει συνήθεια την επόμενη μέρα. Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα, ας προσέχουμε όσο μπορούμε, με τη ματιά σε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Θα ξαναβρεθούμε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όπως πριν.

Ως ελεύθεροι άνθρωποι.

BREAKING MUSIC