Στα πρόθυρα εξαφάνισης τα night club στη Βρετανία

Καμπανάκι από την Ένωση Βιομηχανιών Νυχτερινής Διασκέδασης

BREAKING
 

Καμπανάκι από την Ένωση Βιομηχανιών Νυχτερινής Διασκέδασης

Την εκτίμηση ότι η νυχτερινή ζωή στη Βρετανία θα βρεθεί ενώπιον φαινομένου εξαφάνισης, εξέφρασε η Ένωση Βιομηχανιών Νυχτερινής Διασκέδασης της χώρας (Night Time Industries Association).

Όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Μάρτιο τα night club και οι μουσικές σκηνές παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το djmag η Ένωση προειδοποιεί ότι παρά τα χρήματα που έχει δώσει η κυβέρνηση, οι δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις αυτές για την επιβίωσή τους είναι πολύ μικρότερες από τα απαιτούμενα λειτουργικά κόστη, ενώ κάποιες άλλες επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν ενίσχυση καθώς δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια.

«Πριν από την πανδημία υπάήρχουν πάνω από 1.400 night club στη Βρετανία αλλά αυτοί οι αριθμοί μειώνονται καθημερινά», ανέφεραν εκπρόσωποι της Ένωσης. Χωρίς έναν «οδικό χάρτη» για το άνοιγμά τους και με αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις λόγω της μείωσης των αποθεματικών, πολλά θα υποχρεωθούν να κλείσουν και να δώσουν πίσω τα κλειδιά. 

«Ν' ανοίξουν τα club με αυστηρές συνθήκες»

Ο Michael Kill, CEO της NTIA, πρόσθεσε ότι «η Βρετανία είναι ηγέτιδα δύναμη στην ηλεκτρονική μουσική και ότι τα club έχουν υπάρξει πηγή για την εξεύρεση ταλέντων σύγχρονης μουσικής και dj». Επίσης, υπογράμμισε ότι «από την πανδημία δεν κινδυνεύουν μόνο τα μικρά club αλλά και οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Deltic Group και το Revolutions Group». Τόνισε δε ότι «τα παράνομα πάρτι που γίνονται επιτείνουν τα προβλήματα της πανδημίας» και πρότεινε ν' ανοίξουν τα night club με «αυστηρές συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό έτσι ώστε και η αστυνομία να έχει λιγότερη δουλειά αλλά και οι clubbers να προστατεύονται από τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 2018 η βιομηχανία της νυχτερινής διασκέδασης έδινε δουλειά σε περισσότερα από 191.000 άτομα και προσέφερε 5,2 δισ. λίρες στην οικονομία. Επίσης, μέχρι την εμφάνιση του κορωνοϊού η βιομηχανία της μουσικής παρουσίαζε αυξητικές τάσεις σε όλα τμήματά της από την δημιουργία και την παραγωγή μέχρι την πώληση, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες. Ωστόσο, με την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα πάντα σταμάτησαν.

BREAKING MUSIC