Καταστροφικό το 2020 για τους μουσικούς

Χάνουν τα 2/3 του εισοδήματός τους - 85% κάτω ο τζίρος των συναυλιών.

BREAKING
 

Χάνουν τα 2/3 του εισοδήματός τους - 85% κάτω ο τζίρος των συναυλιών.

Για καταστροφικό χτύπημα στη μουσική βιομηχανία κάνουν λόγο ειδικοί του χώρου καθώς ο κορωνοϊός έχει κυριολεκτικά αποκλείσει κάθε δυνατότητα εισοδήματος για τους μουσικούς.

Συγκεκριμένα ο Jamie Njoku-Goodwin της UK Music δήλωσε στο BBC ότι «οι μουσικοί θα χάσουν τα 2/3 του εισοδήματός τους κατά το 2020, ενώ ο τζίρος από τις συναυλίες θα μειωθεί κατά 85%».

Σημειώνεται ότι το 2019, η μουσική βιομηχανία συνεισέφερε στη Βρετανία ποσό 5,8 δισ. λιρών και απασχολούσε πολλές χιλιάδες εργαζομένων.

Ο οργανισμός UK Music ο οποίος εκπροσωπεί τη μουσική βιομηχανία (ηχογραφήσεις και live), ανακοίνωσε ότι το 2019 τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 11% και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,9 δισ. λίρες.

Πώς η πανδημία λειτούργησε ως ντόμινο

Ο Njoku-Goodwin χαρακτήρισε την επίδραση της πανδημίας στη μουσική βιομηχανία ως «ντόμινο» καθώς υποχρέωσε τους μουσικούς να ακυρώσουν τις συναυλίες τους χάνοντας χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν studio και να ηχογραφήσουν νέους δίσκους.

Η σχετική έκθεση του UK Music, υποστήριξε ότι μουσικοί τα έσοδα των οποίων εξαρτώνται από συναυλίες και δουλειά σε studio θα χάσουν το 80% του εισοδήματός τους.

Πάντως ο Njoku-Goodwin εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η βιομηχανία θα ανακάμψει όταν τελειώσει η πανδημία.

Χάνονται ταλέντα

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μία παράπλευρη απώλεια της πανδημίας είναι ότι χάνονται πολλά ταλέντα τα οποία αδυνατούν να παράξουν ή να προωθήσουν τη μουσική τους προκειμένου να έχουν εισόδημα.

Τόνισε δε ότι θα «πρέπει να σιγουρέψουμε ότι μία πανδημία που διήρκησε ένα χρόνο δεν θα έχει συνέπειες για μία δεκαετία στο σύστημα της βρετανικής μουσικής».

BREAKING MUSIC