Οι «καμάρες» της Γλασκώβης γίνονται βιβλίο

Μια «βιογραφία» για το ιστορικό club The Arches

BREAKING
 

Μια «βιογραφία» για το ιστορικό club The Arches

Από το 1991 έως το 2015 οπότε και υποχρεώθηκε να κλείσει λόγω προβλημάτων με ναρκωτικά, το club The Arches ήταν σημείο αναφοράς για τη Γλασκώβη.

Υπό τον μανδύα μιας κερδοσκοπικής οργάνωσης το club ήταν κάτι περισσότερο από ένας χώρος για χορό και μουσική καθώς ήταν bar, θέατρο, φιλοξενούσε εκθέσεις, ενώ γίνονταν και συναυλίες.

Το The Arches βρισκόταν κάτω από τον κεντρικό σταθμό της Γλασκώβης και είχε πάρει το όνομά του από τις καμάρες οι οποίες αποτελούσαν το βασικό του σχήμα.

Σύμφωνα με το djmag εντός του 2021 δύο από τους εργαζόμενους στο club θα κυκλοφορήσουν το βιβλίο με τίτλο «Brickwork: A Biography Of The Arches». Το βιβλίο θα στηρίζεται σε συνεντεύξεις με βασικές φιγούρες της ιστορίας του club και θα αποτελεί μια προφορική ιστορία της ανόδου και της πτώσης του.

Η Kirstin Innes μία εκ των συγγραφέων η οποία δούλεψε στο The Arches ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τόνισε ότι «δεν είναι υπερβολή να πω ότι το club με έκανε αυτό που είμαι και το να συγκεντρώσω αυτές τις ιστορίες και να τις κάνω βιβλίο είναι ο τρόπος μου να πω ευχαριστώ».

Από την πλευρά του ο έτερος συγγραφέας David Bratchpiece ο οποίος τώρα εργάζεται ως κωμικός, δήλωσε ότι «ήμουν τακτικός πελάτης από τις πρώτες μέρες του και ερωτεύτηκα αμέσως το club. Αργότερα δούλεψα στην γκαρνταρόμπα και ούτε καν φανταζόμουν ότι 15 χρόνια μετά θα ήμουν ακόμα εκεί σαν manager. Θεωρώ ότι η σημασία του για τη σκωτσέζικη κουλτούρα άξιζε να καταγραφεί και είμαι υπερήφανος που  μπορώ να παίξω ένα ρόλο γι’ αυτό».

Σημειώνεται ότι μετά το θάνατο νεαρής κοπέλας, οι τοπικές αρχές πήραν την άδεια του Arches το οποίο και έκλεισε το 2015.

 

BREAKING MUSIC