Οι Radiohead απαντούν για το θανατηφόρο ατύχημα του 2012

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον μηχανικό Domenic Cugliari ο οποίος τελικά δεν καταδικάστηκε

BREAKING
 

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον μηχανικό Domenic Cugliari ο οποίος τελικά δεν καταδικάστηκε

Το 2012 στο Τορόντο, οι Radiohead βίωσαν μια τραγωδία όταν μέρος της σκηνής όπου έδιναν συναυλία, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 33χρονος τεχνικός των drums Scott Johnson.

«Πάγωμα» της δίωξης

Το δυστύχημα οδήγησε το υπουργείο Εργασίας του Οντάριο να ασκήσει δίωξη κατά του διοργανωτή της συναυλίας, Live Nation, της εταιρείας που παρείχε τα υλικά για την κατασκευή της σκηνής και του μηχανικού Domenic Cugliari που ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό της σκηνής.

Ωστόσο, το 2017 δικαστής στο Οντάριο «πάγωσε» τη δίωξη, ενώ το 2019 ο επικεφαλής ιατροδικαστής του Οντάριο κίνησε έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Johnson και κατέληξε σε σειρά προτάσεων για την ασφαλή διεξαγωγή συναυλιών, ενώ Βρετανός ιατροδικαστής απέδωσε το θάνατο του Johnson σε «ανεπαρκή τεχνική υποστήριξη» και απολύτως «ανεπαρκή τεχνική κατασκευή».

«Θλιβερή μέρα»

Οι Radiohead είχαν αφιερώσει στον Johnson τον τελευταίο τους δίσκο «A Moon Shaped Pool», ενώ προχώρησαν σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η πειθαρχική επιτροπή της ένωσης επαγγελματιών μηχανικών του Οντάριο πραγματοποίησε ακρόαση του Cugliari στη διάρκεια της οποίας ο μηχανικός αναγνώρισε «σειρά σφαλμάτων και την αμέλεια εκ μέρους του που οδήγησε στην κατάρρευση της σκηνής και στο θάνατο του Scott».

Στη δήλωσή τους οι Radiohead σημειώνουν ότι «οι παραδοχές του Cugliari έρχονται με οκτώ χρόνια καθυστέρηση. Αν τα στοιχεία είχαν γίνει αποδεκτά από το δικαστήριο η δίκη θα είχε ολοκληρωθεί σε μία μέρα και θα είχε υπάρξει δικαιοσύνη. Πλέον, ο μηχανικός είναι συνταξιούχος και πέραν πάσης νομικής δίωξης» κάνοντας λόγο για «θλιβερή μέρα».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Radiohead (@radiohead)

BREAKING MUSIC