Βρετανία: Ανάσα και ελπίδα για ένα μουσικό καλοκαίρι

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, εκτιμά επιστροφή στην κανονικότητα εάν πετύχει το εμβόλιο

BREAKING
 

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, εκτιμά επιστροφή στην κανονικότητα εάν πετύχει το εμβόλιο

Επιτέλους θετικά νέα για τα μουσικά φεστιβάλ στη Βρετανία το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο υπουργός Υγείας Matt Hancock υποστήριξε ότι «η ζωή θα μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά το Πάσχα».

Ο Hancock μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μίας μεγάλης κλίμακος κλινικής δοκιμής του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ανέφερε ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις η αρχή του εμβολιασμού θα γίνει τον Ιανουάριο και θ’ ακολουθήσουν εμβολιασμοί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή μετά το Πάσχα  τα πράγματα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μία κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης αποδείχθηκε ότι έχει 70% αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, μπορεί ν’ αυξηθεί στο 90% εάν η πρώτη δόση είναι μισή και ακολουθήσει η δεύτερη πλήρης δόση τουλάχιστον ένα μήνα αργότερα.

Ανοίγει ο δρόμος για τα μεγάλα φεστιβάλ

Σύμφωνα με το ΝΜΕ «εάν επιτευχθεί η ανοσία μέσω του εμβολίου θα μπορούσε ν’ ανοίξει ο δρόμος για ένα πλήρες καλοκαίρι μουσικών φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Reading & Leeds».

Το Glastonbury έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, ενώ  το Reading & Leeds θα επιστρέψει το Σαββατοκύριακο της αυγουστιάτικης αργίας με headliners τους Liam Gallagher, Stormzy και Queens of The Stone Age.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή 50ή επέτειος του Glastonbury αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ιδρυτής του φεστιβάλ Michael Eavis είπε ότι «θα μπορούσαν να στηθούν τεράστιες εγκαταστάσεις για τεστ στο φεστιβάλ προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων των θεατών».

Μάλιστα δε δίστασε να αναφέρει ότι ενδεχομένως να προχωρήσουν σε τεστ 200.000 ανθρώπων τρεις φορές. «Προτού φύγουν από το σπίτι τους, όταν είναι στα μισά του δρόμου και όταν φτάσουν στην είσοδο του φεστιβάλ προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι συμμετέχουν».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Melvin Benn του Reading & Leeds ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες είχε εμφανιστεί αισιόδοξος στο NME σημειώνοντας ότι «δεν θα χρειαστεί εμβολιασμός επειδή μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πολύ καλό  πρόγραμμα τεστ», προσθέτοντας ότι «μέχρι τον Αύγουστο του 2021 θα χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να γίνεται σε όλους τους θεατές».

 

 

 

 

BREAKING MUSIC